Editura Evenimentul si Capital

APELUL ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, către POLITICIENI

Autor: | | 0 Comentarii | 169 Vizualizari

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a lansat, sâmbătă, un apel către politicieni să susţină măsurile conţinute în Strategie Naţională pentru Resursă Umană în Sănătate, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, adăugând că sistemul Sănătăţii poate fi curăţat "doar în echipă", informează Agerpres.

 "Ştiţi de ce sunt aici? În programul dumneavoastră de guvernare am citit că reforma în sănătate este unul dintre principalele subiecte şi asta mă bucură mai ales că o parte din măsurile pe care Guvernul Ciolos deja le-a demarat se află şi în programul dumneavoastră", a afirmat Voiculescu, în faţa delegaţilor prezenţi la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al PNL. 

El a spus, în discursul său, că "a fura din banii destinaţi Sănătăţii românilor se învecinează cu crima". 

"Nu voi folosi tradiţionalele cuvinte de lemn care apar în discursurile despre sistemul de sănătate. Oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, ştim că pacientul ar trebui să fie cel mai important personaj dintr-un spital. Din păcate, asta nu se întâmplă întotdeauna. Oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, ştim că este necesară o creştere a finanţării sistemului de sănătate. (...) Se împlineşte un deceniu de când fiecare partid promite înainte de alegeri această creştere, dar după găseşte motive să nu o mai pună în aplicare. Mi se spune adesea să las deoparte corupţia mică şi să mă ocup de corupţia mare. Dar pentru mine şi sper că pentru oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, a fura din banii destinati Sănătăţii românilor se învecinează cu crima. Din păcate, şi asta s-a întâmplat nepermis de des în România", a declarat ministrul. 

Vlad Voiculescu a adăugat că "pentru un sistem medical, mai importantă decât marea performanţă realizată în clinicile de vârf este performanţa realizată într-un spital obişnuit". 

"Acolo avem mare nevoie de oameni buni şi oamenii buni nu vin şi nu rămân acolo unde nu se simt respectaţi. Ce înseamnă respect? Venituri decente - şi cred că măsurile luate de guvernul Cioloş (...) sunt un început bun. Respectul înseamnă de asemenea condiţii de muncă decente şi posibilităţi de dezvoltare profesională", a declarat Voiculescu. 

El a făcut apel, în context, la clasa politică să susţină "prima Strategie Naţională pentru Resursă Umană în Sănătate, strategie care va fi prezentată în luna noiembrie şi care va conţine măsuri concrete pentru încurajarea medicilor să rămână în România". 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate