Editura Evenimentul si Capital

Și dacă veţi conta? Apel către tinerii frumoşi şi liberi!

Autor: | | 1 Comentarii | 1154 Vizualizari

Și dacă veți conta? Îi poate întreba oricine pe acești tineri care apără lupta anticorupţie, dar care refuză să înţeleagă că problema nu este lupta, ci modul cum este făcută. Măcar să contăm? Îți vor răspunde ei. Și dacă tu vei conta? Cum vei gestiona? Insiști. Măcar să contez! Îți va răspunde el. Acum să încercăm să înţelegem filmul în care jucăm.

Un om este adus în fața unui procuror. Este suspect că a făcut lucruri ilegale. I se pun în față stenograme cu discuțiile lui la limita legalității. Este șocat și speriat. Procurorul urmează să îl acuze?! Nu! Îi propunpe o înțelegere. E vorba de copiii lui. Cum se vor simți să îl vadă în cătușe? Și procurorul are puterea să facă asta pentru cel puțin 24 de ore. Vrea doar să dea în gât un pește mai mare. Și o face. Și pare că a scăpat. Dar îl mai cheamă. Procurorul mai are nevoie de un pește. Și mai face o declarație. La a treia înfățișare suspectul nu mai rezistă şi întreabă cu tupeu: „În stilul ăsta eu nu mai am viață. Mă poți chema oricând”. Procurorul îi răspunde: „Te-ai prins. Pentru a avea dreptul să mergi cu familia ta în concediu îmi spui ce am nevoie. Altfel am toate datele sa te distrug?”. Acum, sincer. Uman. Vă puteți împotrivi? Nu cred. Și tânărul suspect de corupţie spune orice, numai copiii să nu îl vadă încătușat.

Credeţi că datele pe care le dă el sunt adevărate sau sunt afectate de ameninţarea sub care le-a dat. Crezi că prin dosare făcute astfel se rezolvă problema socială reprezentată de corupţie sau doar rechinii să hăcuiesc între ei?

E simplă lupta anticorupție. Se fac ușor dosare. Suntem slabi în fața emoțiilor, noi având emoții și cel care ne cercetează având doar ambiții și frustrări.

Și acum întreabă-te tu, cel care manifești pentru anticorupție! Întreabă-te sincer dacă în lumea în care să fii controlat vrei să trăiești? În lumea în care nu contează adevărul, ci peștele cel mare? Nu te bucura că au prins un pește mare, următorul poți fi tu, următorul putem fi oricare. Noi toți, cei fără perfecțiune și cu greșeli. Greşeala poate fi oricare: că ai băut într-un bar şi ai încercat să agăţi o domnişoară cu expresii care pot fi interpretate, că ai o amantă deşi pozezi în familistul dedicat, că ai râs în biserică şi prin asta ţi se poate proba potenţialul de nealiniat regulilor sociale, că ai dat like la postare despre Radu Gyr şi prin asta poţi fi considerat extremist sau că ai cunoscut anumiţi oameni şi asta este o dovadă că şi ştii ceva compromiţător despre ei. Înţelegi? Totul poate fi interpretat în favoarea sau în defavoarea ta. Şi asta nu stă în puterea ta.

Ți se pare ciudat. Tu trebuie doar să vrei să începi să contezi. Dacă vei conta și nu te vei supune vei a avea de a face cu ei. Până vei conta vei fi doar o masă de manevră.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate