Apa Nova - Compania de Ape Bucureşti investeşte 29 de milioane de euro anul acesta în reţeaua de apă şi canalizare

Apa Nova - Compania de Ape Bucureşti investeşte 29 de milioane de euro anul acesta în reţeaua de apă şi canalizare

La ultima dezbatere publică, organizată de Apă Nova - Compania de Ape Bucureşti în aprilie, managerii anunţau un program de investiţii majore pe 2017 în reţeaua de apă şi canalizare în valoare de 29 de milioane de euro.

Investiţiile sunt singură soluţie, potrivit specialiştilor, pentru ca reţeaua veche de peste 100 de ani de apă şi canalizare a Bucureştiului să funcţioneze normal. Apa Nova - Compania de Ape Bucureşti este pregătită şi capabilă să facă aceste investiţii în perioada următoare. Valoarea investiţiilor: 29 de milioane de euro numai anul acesta. Pentru a evita neplăcerile, Apa Nova solicită şi se bazează şi pe sprijinul bucureştenilor ca să nu mai fie aruncate tot felul de reziduuri în canalizare. Cât priveşte calitatea apei, Apa Nova garantează că apă livrată de companie respectă toate standardele de calitate şi prin programul extins "a două ţeavă" şi arată că grijă faţă de apa noastră cea de toate zilele este reală şi o prioritate pentru companie.

Reţelele vechi de transport ale apei, felul în care românul înţelege să folosească sistemul de canalizare, deversând substanţe care erodează puternic ţevile prin care curge apa astfel poluată sunt principalele provocări cu care se confruntă compania care a concesionat sistemul de alimentare cu apă şi sistemul de canalizare din Bucureşti: Apa Nova.

Din perspectivă tehnică, ceea ce se întâmplă în prezent legat de reţeaua de canalizare, avariile care mai apar din când în când, sunt determinate de mai mulţi factori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de o parte, este vorba despre uzura fizică a reţelei şi de faptul că până în anul 2000 s-a investit foarte puţin în reabilitare şi modernizare. În Bucureşti vorbim despre o reţea care pe alocuri a fost construită în jurul anului 1900 dar şi de reţele de canalizare ceva mai noi, construite în regimul comunist. Or, în general, dacă o reţea este bine construită şi corect utilizată, are o durată de viaţă între 50 şi 80 de ani. Cât de depăşită din punct de vedere al uzurii este reţeaua de canalizare din Bucureşti? Toate zonele centrale, unde canalizarea a fost construită în 1940, deja au peste 80 de ani. Reţelele foarte vechi de canalizare, chiar dacă au fost bine construite, nu au fost întreţinute corespunzător de-a lungul timpului şi nu se află întro stare bună.

 

Zeama de varză – duşmanul  reţelei de canalizare