Editura Evenimentul si Capital

Apa de la robinet, bună de băut

Autor: | | 4 Comentarii | 5679 Vizualizari

Fără mâncare, un om poate supraviețui chiar și 40 de zile, dar fără apă, organismul cedează după numai trei zile. Pentru mulți dintre noi, însă, e greu de înțeles când tot ce trebuie să facem e să deschidem robinetul și apa curge

Din organismul uman, 70% este, de fapt, apă, prin urmare, orice scădere cât de mică a nivelului de apă din organism poate duce la pierderea funcțiilor vitale, care, în final, poate provoca decesul.

De la râu şi până la robinetul de la bucătărie, trecând prin uzinele de tratare, apa este permanent supravegheată, așa că nu e nevoie să cumpărăm apă plată. Cea furnizată în sistemul public de distribuire al Apa Nova București este întotdeauna proaspătă și, nefiind ambalată în sticle de plastic, ne ajută și să protejăm mediul înconjurător.

Peste 1.000 de analize sunt efectuate, zilnic, în cele trei uzine (Roșu, Arcuda și Crivina), în laboratoarele de proces ale acestora, la rezervoare și în Laboratorul de Control al Calității Apei Potabile, toate fiind dotare cu aparate, echipamente și tehnici performante, de laborator și de teren.

În paralel, Direcția de Sănătate Publică controlează, și ea, tot zilnic, conformarea la cerințele legale ale calității apei la ieşirea din stațiile de tratare şi în rețeaua de distribuție. Singurul gust care poate fi resimțit în apa de la robinet este cel indus de clorul utilizat pentru dezinfecție. Acesta este necesar pentru a obține calitatea optimă microbiologică a apei și pentru a o păstra, pe timpul transportului, până la robinetul consumatorului.

Totodată, clorul asigură și securitatea sanitară, deoarece reacționează cu cea mai mare parte a poluanților, în situația în care aceștia ar exista. Cantitatea regăsită la robinetul consumatorului este foarte mică, de 0.3 g/m3, adică o picătură, la 1.000 de litri.

PET-urile, nocive pentru sănătate și mediu

În primul rând, când cumpărăm o sticlă de apă, nu lichidul este cel pe care îl plătim cel mai scump, ci ambalajul, care, în final va ajunge la gunoi.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate