Editura Evenimentul si Capital

Ce PLANURI MĂREȚE are Gabriela Firea. Sunt implicați și consilierii generali

Autor: | | 4 Comentarii | 1769 Vizualizari

Primăria Capitalei vrea să înființeze 19 firme proprii pentru energie, iluminat public, publicitate, pază, parcări, baze sportive si dispecerat de taxi, potrivit unor proiecte de hotărâre care vor fi supuse aprobării în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului General al Municipiului București

„S-au cheltuit în ultimii ani zeci, sute de milioane de euro din banii bucureștenilor care nu s-au regăsit în sporirea confortului bucureștenilor. Avem, din păcate, o capitală sufocată de trafic, cu străzi pline de gropi, cu prea puține parcări față de necesar, cu obiective turistice nepromovate. Voi schimba toate aceste neajunsuri, dar am nevoie de instrumente legale pentru a putea reorganiza administrația“, susține Gabriela Firea. Toate societățile comerciale vor avea ca unic acționar Consiliul General al Municipiului București.

Firea promite locuri de muncă

Edilul-șef le promite bucureștenilor că, prin crearea acestor societăți comerciale pe acțiuni, Municipalitatea va reuși să administreze eficient patrimoniul public, să furnizeze servicii publice la standarde europene și să deruleze mari proiecte de investiții care vor duce la creșterea calității vieții bucureștenilor. Mai mult, locuitorii Capitalei vor beneficia, în cel mai scurt timp, pe lângă creșterea calității serviciilor publice, și de reducerea substanțială a costurilor pentru acestea. În plus, această reorganizare nu presupune niciun fel de disponibilizare din rândul personalului aflat acum în cadrul structurilor PMB, ci, din contră, preluarea acestuia în cadrul societăților nou înființate și crearea de noi locuri de muncă.

În ultimele 8 luni de la schimbarea Administrației în București, s-a conturat o imagine de ansamblu asupra problemelor care determină întârzieri sau blocaje în derularea marilor proiecte de investiții și funcționarea necorespunzătoare a serviciilor publice, iar printre principalele cauze identificate se numără inadecvarea structurii administrative la exigențele actuale ale societății. Pe cale de consecință, pentru asigurarea unei administrări eficiente a patrimoniului public și a furnizării unor servicii publice la standarde europene, se impune implicarea directă, imediată şi eficientă a administrației publice în toate problemele de interes local.

CGMB va controla banul public

Consiliului General al Municipiului București (CGMB) va avea control asupra cheltuirii banului public, având în vedere că  înființarea societăților comerciale, modificarea formei juridice a acestora, bugetul, investițiile sunt supuse aprobării Consiliului General, modalitatea de desfășurare a acestor activități fiind în prealabil dezbătută. În realizarea scopului pentru care vor fi înființate, aceste societăți comerciale își vor desfășura activitatea cu respectarea prevederilor legale. În realizarea obiectului de activitate, societățile vor face achiziții de bunuri, servicii și lucrări cu respectarea legislației în vigoare în domeniul achizițiilor publice, obligatorie pentru toate instituțiile cu capital majoritar de stat. De asemenea, societățile pot presta servicii și realiza lucrări pentru terți beneficiari, participând la licitațiile organizate de alte entități. Activitatea societăților va fi supusă controlului anual al Curții de Conturi.

Astfel, aceste societăți ar urma să aibă ca obiect de activitate următoarele:

1. producerea, furnizarea energiei electrice și termice, servicii energetice și de mentenanță

Obiectivul general al Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Bucureşti este dezvoltarea şi consolidarea unui centru economic puternic, stabil şi diversificat, capabil să asigure prosperitatea şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din municipiu. În prezent, Strategia Energetică a Municipiului București se află în curs de elaborare. Un pas esențial a fost întreprins prin realizarea și punerea în dezbatere publică a componentei acesteia, respectiv a Strategiei de alimentare cu energie termică a municipiului București.

Parte din obiectivele principale ale strategiei sunt:

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

- realizarea unor surse noi de cogenerare de înaltă eficiență  care să alimenteze zonele de consum situate la distanţe mari faţă de sursele ELCEN existente.

- utilizarea surselor regenerabile prin valorificare energetică a deșeurilor menajere din municipiul București.

- atragerea de finanțări externe/investiţii private pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea sistemului energetic al municipiului București.

Pentru atingerea obiectivelor menționate anterior este nevoie de o implicare directă, fapt pentru care este necesară înființarea unei societăți comerciale cu acționar unic Consiliul General al Municipiului București.

2. realizarea activităților necesare asigurării serviciului de iluminat public

La data de 29.12.2017 expiră Contractul de delegare a serviciului de iluminat în Municipiul Bucureşti nr. 206/1997, încheiat între Primăria Municipiului Bucureşti şi operatorul economic  SC  Luxten Lighting Company S.A. PMB are obligația  de a asigura continuitatea asigurării serviciului public către populaţie, și, în acest scop, este necesară iniţierea demersurilor pentru înființarea unei societăți proprii. Aceasta va asigura costuri mai reduse, exploatare eficientă, precum și un serviciu de calitate pentru bucureșteni.

3. administrarea și dezvoltarea infrastructurii unităților sanitare ale municipalității

- are la bază ideea separării funcțiilor adiacente actului medical, care rămân în responsabilitatea ASSMB de funcțiile de administrare și gospodărire a patrimoniului și cheltuielilor necesare mentenanței și infrastructurii spitalicești, care este în vădită nevoie de eficientizare.

4. protecția civilă și activitățile de voluntariat specifice acesteia

Potrivit legii, autoritățile publice locale au obligația organizării serviciului public de protecție civilă și a activităților de voluntariat specifice. Din motive de eficiență și din necesitatea de a se crea un cadru propice pentru desfășurarea optimă a acestei activități se propune organizarea acestui serviciu sub forma unei societăți comerciale.

5. servicii în tehnologia informațiilor

Pentru consolidarea, uniformizarea, integrarea și eficientizarea infrastructurii IT și comunicații și a serviciilor electronice oferite cetățenilor se propune înfiinţarea unei societăți comerciale, ce va efectua activităţi de servicii în Tehnologia Informațiilor, în urma realizării unui studiu de impact, oportunitate și analiza eventualelor suprapuneri și discrepanțe existente în competențele departamentelor IT din cadrul instituțiilor și serviciilor publice și ale societăților comerciale și regiilor autonome de interes local din Municipiul București.

6. construirea, dezvoltarea și administrarea de baze sportive și terenuri de sport

Gradul alarmant al obezității infantile în tara noastră și prevenția apariției bolilor în rândul populației mature poate fi controlată, printre altele, prin sporirea accesului tuturor locuitorilor Capitalei la baze sportive și terenuri de sport localizate în vecinătatea domiciliului.

- Problematica stilului de viață sănătos și a asigurării unei infrastructuri prin care mișcarea să devină parte a vieții oricărui cetățean al orașului trebuie să reprezinte o prioritate pentru administrația publică locală.

7. punerea în valoare și exploatarea obiectivelor turistice din Capitală, precum și promovarea Municipiului București ca destinație turistică

În ciuda faptului că Bucureștiul se află printre cele mai vizitate destinații turistice din România, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, nu a existat până în prezent o abordare articulată privind punerea în valoare a obiectivelor turistice existente sau potențiale și promovarea directă sau indirectă a Capitalei ca destinație turistică.

În aceste condiții, apare ca oportună înființarea unei structuri care să aibă drept obiect de activitate introducerea în circuitul turistic, printr-un program coerent, a tuturor obiectivelor turistice din București și împrejurimi, precum și conceperea și implementarea unor acțiuni de promovare a Capitalei ca destinație turistică, respectiv campanii clasice de comunicare, dar și evenimente de mare anvergură care să se constituie în oportunități pentru turiști de a petrece un sejur la București. Dezvoltarea turismului în București va avea atât influențe benefice asupra industriei ospitalității, cât și indirecte asupra creșterii calității vieții locuitorilor Capitalei.

8. administrarea  parcurilor, grădinilor publice, a lacurilor și ștrandurilor de pe raza Municipiului București

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 11:22 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ

Articole salvate