Anunţul făcut azi de Lucian Bute

Anunţul făcut azi de Lucian Bute

Lucian Bute a anunţat azi că nu se retrage din box. Deocamdată! Fostul campion mondial IBF la "supermijlocie" a sosit ieri în ţară, iar azi a ţinut să se întâlnească cu presa din România, vorbind pentru prima oară după înfrângerea în faţa lui Jean Pascal, a doua din cariera sa.

Lucian Bute a anunţat azi că nu vrea să se retragă din box.

Pugilistul, care luna aceasta va împlini 34 de ani, a vorbit despre meciul de luna trecută cu Jean Pascal, pierdut la puncte.

Bute a mărturisit că nu îşi explică eşecul de la Montreal şi a spus că se va întoarce în Canada pentru a vedea ce e de făcut pentru a-şi relansa cariera.

Ne puteți urmări și pe Google News

"S-a speculat că mă voi retrage. Nu mi-a trecut aşa ceva prin cap. A fost o înfrângere. A fost şi a doua. Toţi marii campioni trec prin asta.

N-am luat în calcul schimbarea antrenorului. Mă voi întoarce la Montreal. Voi sta de vorbă cu staff-ul, cu managerul.

Ei au încredere în mine. Şi eu în ei. Cu ei am ajuns campion mondial. Cu ei mi-am apărat centura de nouă ori.

Tragem împreună concluziile, dar nu se pune problema să renunţ la staff-ul meu.

Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Nu îmi pot explica de ce nu mai dau drumul la braţe, aşa cum făceam pe vremuri. Aveam 80 de lovituri pe repriză. Acum am 15... Nu ştiu ce s-a întâmplat în subconştientul meu. Poate de la meciul cu Froch, de la meciul cu Andrade.

E important să continui. Când am dat drumul la braţe s-a văzut că pot.

Nu e suficient la nivelul ăsta să boxez doar 3-4 reprize. Îmi pare rău că am dezamăgit. Este îmbucurător însă că pot, am văzut asta pe finalul meciului.

Dacă voi găsi răspunsuri, atunci e bine. Trebuie să fac schimbări. Am început lăsându-mi barbă", a spus Bute. Ce a mai spus azi Lucian Bute: "Creierul îţi dictează probabil să fii precaut. Nu sunt doctor. Am stat de vorbă cu specialişti.

Am vorbit după meci cu Larouche. În vestiar. Atmosfera era aşa cum era. Suntem prieteni. Există un respect reciproc. Mă cunoaşte foarte bine. Ne înţelegem doar din priviri. El a simţit că ceva nu merge imediat după ce a început meciul.

Lucrurile sunt destul de largi. Nu putem pune punctul pe i. Eu am avut o cu totul altă strategie. Nu e joc de echipă. El mi-a spus că nu urmez strategia. La mine era ceva. Nu respectam. El mi-a zis: Ce să fac? Să urc eu în ring?

Poate trebuie făcută o schimbare. Poate e nevoie de un antrenor lângă noi, un consultant. Chiar mi-a zis că dacă vreau să schimb staff-ul nu e nicio problemă.

Au fost discuţii pe tema meciului de la Nottingham (n.r. - cu britanicul Carl Froch), să mă opresc la un moment dat. Nimeni nu ştia cum reacţionez. Antrenorul a crezut că îmi revin. Poate era mai bine să mă oprească. Au fost nişte pumni în plus. Pe care nu trebuia să-i iau. Şi eu şi el am zis că era mai bine să mă opresc, dar acolo în ring e altceva.

Eu voi fi primul care îmi voi da seama că mi-am revenit. Încă de la antrenamente. Atunci voi hotărî dacă voi continua.

Am vrut ca anul acesta să fac trei meciuri. Îmi e greu însă să cred că voi putea boxa în iunie, ca apoi să urc în ring la sfârşitul anului.

Dacă sunt bine, dacă voi simţi că lucrurile sunt în regulă, atunci voi continua. Dacă am zis că trebuie să aducem un antrenor în staff, asta nu înseamnă că renunţa la Stephan Larouche. Poate am ajuns totuşi la o monotonie alături de el şi e nevoie de o schimbare.

Nu-l pot renega însă. Nu pot spune că nu e un antrenor bun. Cu el am făcut ceea ce am făcut până acum.

Vinovaţi suntem toţi. Cel mai vinovat sunt eu.

Sunt foarte orgolios. Am avut senzaţia că sunt bine. Când stai de vorbă cu un specialist, îl asculţi, că nu s-a dus degeaba la şcoală. Am lucrat cu un psiholog. Poate n-a fost cel mai bun.

Mi-am pus întrebarea de ce am boxat bine în finalul meciului. Ceva s-a deblocat.

Vreau să-mi continui cariera"