Editura Evenimentul si Capital

ANUNȚ de la MApN privind PENSIILE DE URMAȘ. Hotărâre de ULTIMĂ ORĂ

Autor: | | 1 Comentarii | 4812 Vizualizari

Dosarele cu pensiile de urmaș pentru copiii celor trei militari, din județul Argeș, care au murit, pe 29 iunie, au fost revizuite. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că au fost emise noi decizii de pensie, în urma scandalului iscat de anunțul făcut de Casa de Pensii a Armatei care transmisese că sublocotenenții post-mortem Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader au murit fără legătură cu serviciul.

MApN a anunțat că dosarele privind pensiile de urmaș ale copiilor celor trei militari, decedați în tragicul accident care a avut loc, pe 29 iunie, la Dragoslavele, după ce un camion a rămas fără frâne, au fost revizuite.

„Ca urmare a completării dosarelor de pensie a urmaşilor sublocotenenţilor p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma, decedați ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale a emis, în data de 31.08.2017, noi decizii de pensie de urmaş în temeiul prevederilor art. 55 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

De asemenea, precizează aceeași sursă, drepturile de pensie au fost revizuite cu data de 1 iulie 2017 și vor fi plătite la zi, inclusiv diferențele, în prima săptămână a lunii septembrie 2017.

Militarii decedați George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma

Casei de Pensii a Armatei  anunţase, inițial, că cei trei militari decedaţi au murit „fără legătură cu serviciul”. Prin această decizie, familiilor celor trei militari urmau să li se calculeze pensii de urmaşi derizorii, de nici 700 de lei lunar. În replică, reprezentanţii Ministerul Apărării Naţionale au dispus emiterea unor decizii „corecte” de pensionare.

Ministerul Apărării Naţionale  a postat joi, 31 august, pe site-ul propriu, un comunicat în care anunţa că vor fi emise noi decizii „corecte” de pensionare;   „Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmaşilor sublocotenenţilor p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma, decedaţi ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul apărării naţionale a dispus emiterea, în această seară, a unor noi decizii corecte de pensionare. De asemenea, ministrul Ţuţuianu a dispus clarificarea situaţiei de la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, în special modul de relaţionare a acesteia cu alte structuri în schimbul de informaţii şi documente relevante în întocmirea acestor decizii.Totodată, va fi analizată şi necesitatea schimbării legislaţiei şi instrucţiunilor interne în acest domeniu”.

Camionul în care se aflau Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader era plin cu 13 militari și s-a răsturnat într-o prăpastie, după ce a rămas fără frâne. Militarii argeșeni se întorceau dintr-o misiune de la Cincu și erau îmbarcați într-un autovehicul DAC 665T construit in anii ’80. Militarii au fost înmormântaţi cu onoruri militare, la începutul lunii iulie. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate