Editura Evenimentul si Capital

Antonescu, pus la punct de Curtea de Onoare și arbitraj a PNL

07ingrid_zaarour
Autor: | | 20 Comentarii | 4886 Vizualizari

Preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj (COA) a PNL, Ingrid Zaarour, a trimis o scrisoare de protest conducerii partidului, după ce Crin Antonescu a decis suspendarea acestui for până la Congresul PNL din 23 februarie.

După cum EVZ a informat săptămâna trecută, gestul şefului liberal are ca scop prevenirea depunerii de contestaţii de către cei sancţionaţi în ultima perioadă, şi în special de către Vlad Moisescu, demis de la şefia PNL sector 1. În scrisoarea sa, Ingrid Zaarour atrage atenţia că suspendarea activităţii Curţii de Arbitraj a fost nestatutară. Conform statutului PNL, COA nu este subordonată niciunui organism de conducere al PNL, dând socoteală doar în faţa Congresului.
  • EXCLUSIV EVZ. Crin Antonescu, pus la punct de Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL
„Asemenea unui stat de drept, unde Parlamentul şi Guvernul nu pot suspenda activitatea judecătorească, existând separaţia puterilor în stat, Delegaţia Permanentă a PNL nu are atribuţii în domeniul analizării raportului Curţii de Onoare şi Arbitraj, şi nici atribuţii de suspendare a activităţii acesteia”, se arată în scrisoarea pe care Ingrid Zaarour a trimiso conducerii PNL. „Astfel, suspendarea hotărâtă în şedinţa Delegaţiei Permanente din data de 21.01.2013 este o măsură nedemocratică, abuzivă, care încalcă atât Statutul PNL cât şi Legea nr. 14/2013, Legea partidelor politice”, precizează Ingrid Zaarour. Aceasta subliniază că, în cazul în care Curtea de Onoare şi Arbitraj are activitatea suspendată, persoanele care se consideră nedreptăţite sau care reclamă încălcări ale statutului se vor adresa instanţelor de drept comun.

Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Partide

libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate