AMNISTIA, blocată de PSD la comisia juridică. Propunerea PNL privind introducerea pe ordinea de zi, respinsă

AMNISTIA, blocată de PSD la comisia juridică. Propunerea PNL privind introducerea pe ordinea de zi, respinsă

Liderul PNL Crin Antonescu a propus ca proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea să fie reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi respins, însă demersul liberalilor a fost blocat de pesediști în Comisia juridică.

Deputatul PNL Vasile Varga a propus introducerea pe ordinea de zi a propunerii legislative privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, dar a fost respinsă după ce a fost supusă la vot de două ori. Vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica (PSD), a precizat, după votul majoritar al membrilor comisiei în favoarea introducerii pe ordinea de zi a proiectului privind amnistierea, că acest proiect va fi discutat în partea a doua a zilei. PSD a spus că a votat în necunoștință de cauză  Apoi, s-a răzgândit, pentru că și-a dat seama că nu are mandat de la conducerea partidului. ,, A fost votată solicitarea privind suplimentarea ordinii de zi, votul a fost în favoare, iar apoi PSD a spus ca s-a votat în necunoștință de cauză, că nu au mandat de la conducerea partidului, au cerut reluarea votului  și solicitarea a fost respinsă, înreginstrându-se șapte voturi pentru, 13 împotrivă și trei abțineri", a declarat deputatul Alina Gorghiu pentru Evz. Ea a precizat că liberalii vor cere la fiecare ședință a comisiei introducerea proiectului privind amnistia pe ordinea de zi și respingerea acestuia. "Îmi pare rău că în Comisia Juridică s-au dat astăzi două voturi în care deputaţii PNL au fost în minoritate: votul pentru încuviinţarea solicitării DNA de ridicare a imunităţii unuia dintre colegii deputaţi, reprezentanţii PNL au votat pentru. Din păcate o majoritate de 13 voturi au votat împotrivă. Solicitarea pe care au făcut-o în Comsia Juridică au făcut-o deputaţii liberali, ca legea amnistiei să fie adusă pe ordinea de zi şi respinsă pentru a închide acest capitol şi aceasta a fost respinsă pentru că nu a întrunit majoritatea", a spus Crin Antonescu. Preşedintele Senatului anunțase, în această dimineață, că a convenit cu deputaţii liberali din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor să propună introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, pentru ca acest proiect să fie discutat şi apoi respins de către Legislativ. "Am convenit cu deputaţii din Comisia juridică să reintroducă pe ordinea de zi proiectul de lege pentru graţiere şi amnistiere şi am cerut să fie respins ca să nu mai planeze o tema falsă - că s-ar dori prin acest demers (...) să ridice deasupra sau în afara legii colegi parlamentari. Prin Comisia juridică se introduce pe ordinea de zi şi am cerut să respingem acest proiect ca să încheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului şi nici USL", a declarat Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta declara, recent, că proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea nu mai este în acest moment susţinut de PSD.

"După cum ştiţi foarte bine, nu se mai reia în această sesiune. Nu se mai discută despre graţiere, despre amnistiere", afirma Ponta, întrebat dacă proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea mai este susţinut de PSD. CITIȚI ȘI:

  • Zi decisivă pentru continuarea USL. Antonescu şi Ponta se întâlnesc la ora 13.00
  • Antonescu: "Ponta nu are calitatea să își dea cu părerea în PNL"

Ne puteți urmări și pe Google News