Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EVZ. Antonescu: "Isar a fost schimbat în urma insistențelor premierului, din motive politice". Ponta: "Am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului"

Crin Antonescu
Autor: | | 6 Comentarii | 4481 Vizualizari

Crin Antonescu a susținut că Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar şi că a formulat doar acuzaţii. Ponta a scris pe Facebook că, în perioada mandatului său de prim-ministru, a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie despre un ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie. Ponta a subliniat că, atunci, i-a spus şi lui Crin Antonescu de situaţie şi, în câteva ore, l-a înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Isar a anunțat că îl va da în judecată pe Ponta pentru calomnie.

Liderul PNL a explicat, pentru EVZ ce s-a întâmplat la schimbarea lui Lucian Isar.

"Ponta a formulat aceste acuzaţii, fără a produce dovezi sau indicii, fără a-mi invoca sau prezenta (mie,cel puţin) informări ale vreunei instituţii specializate. I-am spus atunci(ceea ce cred şi acum) că astfel de acuzaţii nu pot fi acceptate fără dovezi sau măcar indicii temeinice. Dl. Isar a fost schimbat (şi nu imediat) doar în urma insistentelor premierului,deci din motive politice,de echilibru al alianţei de la acea vreme şi nu pt că aş fi fost convins de acuzaţiile formulate. În rest,nu ştiu", a declarat Crin Antonescu pentru EVZ. 

Antonescu a precizat și pentru Agerpres că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.  "Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii", a explicat senatorul PNL pentru Agerpres. El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzaţiile nu pot fi luate în serios.  "Eu nu am dat crezare acestor acuzaţii. I-am şi spus atunci că, în general, astfel de acuzaţii în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (...) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care ţineau de menţinerea alianţei şi de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relaţie normală cel puţin între prim-ministru şi membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce ştiu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum şi nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni", a spus liderul PNL. 

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat astăzi dimineaţă la DNA. 

Ponta: "Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA".

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în Romania)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta pe Facebook.  

Isar: "Îl voi acționa în Justiție"   

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate