ANI verifică un posibil conflict de interese în cazul Marianei Câmpeanu

ANI verifică un posibil conflict de interese în cazul Marianei Câmpeanu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigaţii Media.

În urma sesizării transmise de Centrul de Investigaţii Media, ANI a precizat că a început "activitatea de evaluare a respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Câmpeanu Mariana, Ministrul Municii, Familiei şi Protecţiei Sociale" Citiţi şi: Mariana Câmpeanu: Soţul meu are cancer şi parkinson. Nu mă simt vinovată, ca să îmi dau demisia Potrivit Mediafax, ANI face evaluarea în conformitate cu articolul 11 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, potrivit căruia "activitatea de (...) evaluare a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, cât şi în decursul a 3 ani după încetarea acestora" şi, totodată, "activitatea ce se efectuează pe durata prevăzută la alin. (1) constă în evaluarea (...) conflictelor de interese sau a incompatibilităţilor, exclusiv pentru perioada exercitării funcţiilor sau demnităţilor publice".

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile", afirmă Centrul de Investigaţii Media.

În replică, Mariana Câmpeanu a declarat că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Ne puteți urmări și pe Google News