Editura Evenimentul si Capital

ANGAJĂRI la MAI. Se scot la concurs 2.500 de posturi. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorii polițiști

MAI angajează personal din rândul rezerviștilor și dintre civili
Autor: | | 3 Comentarii | 96748 Vizualizari

Foștii polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră care au plecat din sistem sau au fost disponibilizați își pot recăpăta locul de muncă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Totodată, oficialii MAI au anunțat și angajarea de civili, din sursă externă. Posturile sunt scoase la concurs în contextul în care ministerul se confruntă cu un deficit de personal de circa 11.000 de oameni.

Pentru a contracara lipsa mare de personal din sânul instituției, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a decis organizarea de concursuri pentru ocuparea a circa 2.500 de posturi prin reîncadrarea personalului disponibilizat sau care a ieșit din sistem în anii anteriori din motive neimputabile lor, precum și încadrarea din sursă externă. Într-un răspuns transmis la solocitarea Agerpres, Ministerului Afacerilor Interne (MAI) menționează că o altă măsură este angajarea întregii promoții de absolvenți ai instituțiilor de învățământ ale ministerului, valorificarea resursei umane existente și profesionalizate la nivelul instituției.  

„În prezent, structurile MAI se confruntă cu un deficit ridicat de personal, care s-a accentuat odată cu intrarea în vigoare a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat și a ajuns la peste 11.000 de posturi vacante. Numai de la începutul anului până în prezent au ieșit/ plecat din sistem peste 1.000 de angajați'”, se arată în răspunsul MAI

În ceea ce privește măsurile pentru reducerea deficitului, oficialii MAI arată că printre soluții se are în vedere mărirea până la capacitatea maximă a cifrei de școlarizare a instituțiilor de învățământ ale ministerului, adică până la 2.433 de locuri, cu aproximativ 1.000 mai mult față de promoția din acest an.  

'„Efectele majorării cifrei de școlarizare vor fi însă vizibile peste doi — trei ani'”, au precizat oficialii MAI.  

De asemenea, în luna iulie va fi încadrată la termen întreaga promoție 2016 de absolvenți ai instituțiilor de învățământ ale MAI — 1.455 de agenți, subofițeri, maiștri militari și ofițeri.  

O altă măsură prevede valorificarea resursei umane deja existentă și profesionalizată la nivelul instituției. Mai exact: concursuri de trecere în corpul ofițerilor a 1.000 de agenți și subofițeri cu studii superioare. Până acum, s-au înscris peste 8.700 de candidați. La nivelul MAI sunt peste 36.000 de agenți/ subofițeri cu studii superioare.

Pentru reducerea deficitului de personal se vor organiza concursuri pentru ocuparea a circa 2.500 de posturi. Acestea sunt alocate atât personalului care a fost disponibilizat sau care a ieșit din sistem în anii anteriori din motive neimputabile, cât și civililor.

Referitor la acest aspect, oficiali din MAI au precizat, pentru EVZ, că militarii în rezaervă care doresc să se reîntoarcă în sistem vor da concursuri separate de cele ale civililor care doresc să se angajeze în MAI. Concursurile vor fi organizate la nuvelul fiecărui inspectorat județean de profil în parte. Adică IPJ-urile pentru polițiști, IJJ-urile pentru jandarmi, ISU pentru pompieri etc.

Totodată, se are în vedere angajarea prin concurs a 300 — 500 de specialiști, în domenii precum IT&C, financiar, psihologie, medicină. „Toate aceste măsuri au fost previzionate cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate instituției, prin bugetul de stat pentru anul 2016”, se mai arată în răspunsul Ministerului Afacerilor Interne.  

Cât privește condițiile pentru angajările din sursă externă, oficialii MAI au precizat că a fost adoptat un pachet legislativ care a cuprins atât norme interne, cât și acte de nivel superior '„prin care s-a urmărit crearea unui cadru de selecție transparent, obiectiv și corect'”.  

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate