Editura Evenimentul si Capital

Angajare prin skype, în 2016

Reprezentanții firmelor din străinătate testează în direct calitățile viitorilor angajați FOTO: SHUTTERSTOCK
Autor: | | 0 Comentarii | 895 Vizualizari

Pentru a ocupa un loc de muncă în străinătate, tot mai multe firme își supun candidații unor interviuri online. În unele cazuri, angajatorul le plătește biletul de avion celor selectați

Ultima strigare pentru zeci de joburi adresate românilor prin rețeaua europeană de recrutare EURES. 35 din ele sunt pentru îngrijitor de persoane în Marea Britanie. Angajatorul recrutează în urma unui interviu telefonic sau prin skype persoane fără experiență pe care se oferă să le instruiască, dar care trebuie să aibă cunoștințe minimale de limbă engleză. Atribuțiile angajaților includ asistența la domiciliu, ajutor la spălatul rufelor, la îmbrăcat, la prepararea hranei, la curățenie și la administrarea tratamentului medicamentos. Contractele de muncă sunt pe perioadă nedeterminată, iar plata se ridică la 7 - 9 lire brut pe oră, cu minimum de 40 de ore lucrate săptămânal.

Alte 20 de joburi de asistent medical generalist expiră pe 15 ianuarie. Cei angajați ar trebui să se ocupe de persoanele cu probleme neurologice, scleroză multiplă, Parkinson și Huntington. Se lucrează 37,5 ore pe săptămână, plata fiind de 14-15 lire pe oră. Candidații trebuie să aibă pe lângă diplomă de asistent medical generalist și dovada înregistrării în colegiul asistenților medicali din Anglia sau măcar înregistrarea să fie în curs. Angajatorul suportă costul biletului de avion și al drumului până la localitatea de cazare.

Candidații care vor să ocupe un job trebuie să contacteze consilierul EURES din agenția locală de ocupare.

Puțin peste 550 de euro la zmeură, în Portugalia

Tot în prima decadă a lui ianuarie 2016 expiră și oferta de angajare a muncitorilor sezonieri pentru culesul zmeurei în Portugalia. Salariul pentru 40 de ore de muncă, cinci zile pe săptămână, variază între 550 și 725 de euro, brut pe lună, din care se scade cazarea 1 euro pe zi. Pentru 48 de ore de lucru pe săptămână salariul ajunge la 842- 1.192 de euro, brut, pe lună.

Nemții recrutează și asistenți care nu cunosc limba germană

Și Germania are nevoie de 50 de asistenți medicali generaliști. Oferta nemților este valabilă până în august, anul viitor. Cunoştințele de limbă germană la nivel de bază nu sunt obligatorii, nici experiența în domeniu. Cei selectați urmează să lucreze în spitale și azile, iar angajatorul oferă cursuri de limbă germană, finanțate, parțial, de firmă. Salariul oferit este între 2.200-2.400 de euro brut, pe lună, conform contractelor colective din domeniu. Angajatorul mai oferă un bonus de 250 de euro pentru plata chiriei și un concediu de odihnă de 30 de zile pe an. Norma de lucru este de 35 de ore pe săptămână.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate