Editura Evenimentul si Capital

Andrei Muraru, consilier prezidențial: Prestația lui Klaus Iohannis este una mulțumitoare. Nu va deveni președinte-jucător și nu a propus nici un ministru în guvernul Cioloș

Andrei Muraru, consilierul lui Klaus Iohannis
Autor: | | 12 Comentarii | 1508 Vizualizari

Andrei Muraru, consilier prezidențial, șeful Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din cadrul Administrației Prezidențiale a acordat un interviu Digi 24 în care a analizat primul an de mandat al lui Klaus Iohannis. Vă prezentăm câteva fragmente.

 

Florin Negruțiu: Klaus Iohannis devenea președinte acum un an. Am citit că președintele dorește să anuleze ceremonia de la Cotroceni de 1 Decembrie. De ce a luat această decizie?

Andrei Muraru: Această recepție a fost anulată din câteva considerente pe care le putem identifica în perioada recentă. În primul rând tragedia de la clubul Colectiv, dar și atentatele care s-au produs în Europa în această lună. Există o solemnitate a suferinței, spunea Aurora Liiceanu într-o emisiune de-a dvs. Am asistat la tot felul de evenimente, iar la începutul lui decermbrie se împlinesc cele 40 de zile de doliu, iar președintele a considerat că e bine să fim mai solemni, mai sobri și cu mai multă decență față de cei care au suferit. Nu e niciun fel de fanfaronadă aici. Cred că nu era oportun să organizăm un soi de banchet în preajma zilei de 1 Decembrie.

(...)

Este Klaus Iohannis o persoană matinală, nocturnă? Cum lucrează președintele?

Andrei Muraru: Președintele are un program foarte riguros. Ajunge între 8.30 și 9.00 la birou și pleacă după ora 20.00. Sunt zile în care efectiv nu poți să comunici pe telefon pentru că președintele are întâlniri și din jumătate în jumătate de oră și așa este și la Palatul Elyseeși la Casa Albă.

(...)

De câte ori vă consultă președintele pe săptămână?

Andrei Muraru: Președintele are o ședință cu toți consilierii în fiecare luni, o ședință în care se face agenda săptămânii, se discută probleme punctuale și există dialog de jumătate de oră, o oră, despre activități care țin agenda președintelui pentru perioada următoare. În funcție de solicitările președintelui, poți să te vezi într-o zi mai mult sau pot fi două, trei zile în care nu te vezi cu președintele. Primește de la consilieri briefinguri pe mail la care răspunde foarte rapid, pe telefon, sms.

Ține cont președintele de sfaturi?

Andrei Muraru: Mai degrabă ținem cont noi de sfaturile lui. Lăsând la o parte gluma, președintele interiorizează foarte bine tot ce se întâmplă în jurul lui. Din punctul meu de vedere, are o intuiție foarte bună.

(...)

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate