Andreea Pora: "Nu-i consider jurnalişti pe cei de la Antena 3". Robert Turcescu: "Să vă fie ruşine!"

Andreea Pora: "Nu-i consider jurnalişti pe cei de la Antena 3". Robert Turcescu: "Să vă fie ruşine!"

Prezentă aseară în studioul de la B 1 TV, Andreea Pora, care a fost jignită vehement la postul Antena 3, a făcut un apel la jurnaliştii oneşti din toată ţara, rugându-i să i se alăture într-un demers de moralitate.

“Celor de la Antena 3 n-am ce să le transmit, eu nu-i consider jurnalişti, dar vreau să fac un apel către jurnaliştii care-şi respectă meseria în ţara asta, şi cred că sunt destui, jurnalişti oneşti, care nu calcă în picioare regulile meserie. Vreau să fac un apel către aceşti ziarişti oneşti să se alăture unui protest public şi dezavuării acestor practici. Pentru că problema nu e una de divergenţe politice, aşa cum se insinuează. Antena 3 poate avea ce opţiuni politice doreşte, să susţină USL-ul 1.000 de ani, să fie singura televiziune care supravieţuieşte Apocalipsei pe Pământ, cu o singură condiţie: să facă jurnalism şi nu să fie mercenari în slujba cuiva, să mintă, să manipuleze, să atenteze la imaginea cuiva, să aibă campanii de linşaj. În rest, va urma probabil un proces, dar asta e cu totul altceva", a spus Andreea Pora, la B1 TV, citată de reportervirtual.ro.

Robert Turcescu, realizatorul emisiunii "Sub semnul întrebării", a comentat şi el situaţia jurnalistei, care a fost "executată public" de trustul familiei Voiculescu.

“Această pelagră numită Antena 3 s-a dedat în ultimele zile la lucruri inimaginabile pentru statutul meserie de jurnalist. Am discutat şi ieri despre maniera oribilă pe care au tratat-o pe colega noastră de breaslă Andreea Pora. Să vorbeşti în felul în care au vorbit ei despre o doamnă mi s-a părut descalificant”, a spus Turcescu aseară. “Am asistat la nişte scene greu de suportat chiar şi pentru cei mai înrăiţi fani ai Antenei 3, cu atacuri imunde, abjecte, la adresa unei doamne. Andreea Pora. Este degradant pentru orice bărbat din lumea asta, chiar şi pentru Gâdea, Badea, Ciuvică, Chirieac sau miliţianul Pavel Abraham să accepte să intre într-o astfel de retorică. Pe mine mama m-a învăţat să nu înjur, dar le spun direct: bă, să vă fie ruşine! Sunteţi nişte nesimţiţi!”, a mai spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News