Anchetă în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Trei dintre medicii care se aflau în avion au fost audiaţi de către procurori

Anchetă în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Trei dintre medicii care se aflau în avion au fost audiaţi de către procurori

Cei trei medici internaţi la Cluj după accidentul aviatic din Munţii Apuseni au fost audiaţi de către procurori, iar copilotul, care a fost operat luni, urmează să fie audiat în perioada următoare.

Cei trei medici, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, rămân internați la Terapie Intensivă, starea lor de sănătate fiind favorabilă. "Au fost audiaţi toţi cei trei medici pacienţi. Nu am fost acolo să văd cât timp au fost audiaţi. Copilotul va fi audiat în perioada următoare, ieri (luni - n.r.) a fost operat", a spus managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca, Valentin Şuşca, transmite Mediafax.

  • Dr. Valentin Calu, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic: ”Ne-au găsit exact când trebuia, dacă nu ne găseau nu mai supraviețuiam mult”

Medicii internați la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca au fost răniți după ce avionul la bordul căruia se aflau a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma accidentului pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa. "Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia continuă audierea martorilor şi a persoanelor vătămate, inclusiv prin intermediul unor comisii rogatorii cu privire la cei care domiciliază pe raza altor judeţe. De asemenea, pe lângă expertizele medico-legale dispuse în cauză, urmează a fi efectuate şi expertize tehnice, procurorii solicitând, totodată, date şi înscrisuri de la diferite instituţii privind procedurile de zbor şi acţiunile de salvare” se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al Parchetului condus de procurorul general Tiberiu Nițu. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Inexistenta deszăpezire - un nou măreț succes al Teleguvernării Ponta 2
  • Cod Roşu pentru baronii roşii. Cum a devenit prima ninsoare un dezastru meteorologic
  • Victor Ponta, un elefant care merge în vârful picioarelor

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile
  • O lumină MISTERIOASĂ spre cer: PIRAMIDELE au devenit BRUSC active? / VIDEO
  • De LUX sau de PROST-GUST? Ce fel de MAŞINI conduce un MAFIOT japonez / GALERIE FOTO