Editura Evenimentul si Capital

ANCHETA DNA FINALIZATĂ. Președintele CJ Prahova, Florin Anghel, judecat în Dosarul Ciuperceasca

Florin Anghel a fost în legislatura trecuta deputat PDL de Prahova, județ pe care azi îl conduce din postura de președinte al Consiliului Județean
Autor: | | 1 Comentarii | 2754 Vizualizari

Florin Serghei Anghel, președintele Consiliului Județean Prahova(fost deputat PDL în legislatura trecută), a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în forma asimilată infracțiunii de corupție. Din lot mai fac parte notarul public Andreea Oana Cosma și afaceristul Dănuț Marcel Cornea.

Ancheta procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Ploiești în Dosarul Ciuperceasca a fost finalizată cu trimiterea în judecată a trei persoane. În drept, Florin Serghei Anghel, președinte al Consiliului Județean Prahova, la data faptei,va fi judecat pentru săvârșirea infracțiuni de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Dănuț Marcel Cornea, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A, împuternicit cu atribuții de director general, la data faptei, fa fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.Andreea Oana Cosma, notar public, la data faptei, îeste acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, informează DNA.

În fapt, conform rechizitoriului prin care a fost sesizată instanța, lucrurile stau în felul următor:

„Cazarma 1375 Ciuperceasca” situată în județul Prahova era, la data faptelor, parte a S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., agent economic cu capital integral de stat având ca unic acționar Consiliul Județean Prahova. În anul 2007 aceasta avea, conform măsurătorilor cadastrale, o suprafață totală de 402.412 mp, din care 388.245,47 mp - teren fără construcții - pădure și 14.166,53 mp teren cu construcții, spun procurorii DNA.

Vânzare fără licitație și fără nicio evaluare a bunurilor înstrăinate "În cursul anului 2008, inculpatul Cornea Dănuț Marcel a procedat la înstrăinarea activului „Ciuperceasca” aparținând S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., prin negociere, încălcându-și atribuțiile ce-i reveneau în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, în sensul că a semnat un număr de 9 contracte de vânzare-cumpărare, prin care a înstrăinat loturi din „Ciuperceasca”, fără ca bunurile vândute să fi fost evaluate, fără desfășurarea unei licitații publice, fără a fi împuternicit de Adunarea Generală a Acționarilor mandatată special de Consiliul Județean, fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operațiunea economică de la controlul de legalitate și regularitate și în baza unei procuri emise cu depășirea competențelor și cu încălcarea dispozițiilor legale".

șeful CJ Prahova a împuternicit un privat să vândă integral activul cazărmii Ciuperceasca Procurorii DNA mai arată că inculpatul Cornea Dănuț Marcel a fost determinat de către inculpatul Anghel Florin Serghei, care, cu depășirea competențelor legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea Dănuț Marcel era împuternicit să vândă integral activul „Cazarma 1375 - Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, așa cum era prevăzut în procedurile legale.

Ajutați de notar să comită infracțiunea Totodată, pentru comiterea infracțiunii președintele CJ și afaceristul au fost ajutați de inculpata Cosma Andreea, notar public, susțin anchetatorii. Aceasta a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A. a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul „Ciuperceasca”, fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare privind achizițiile publice și fără a  ține seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare „Valori de piață-etalon minim informativ” practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008.

Prejudiciu de peste 17 milioane de lei Prin încheierea a 9 contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11.06.2008 – 04.07.2008, prejudiciul cauzat prin vânzarea activului „Ciuperceasca” este în sumă de 17.603.853,34 lei, reprezentând diferența între valoarea de preluare a bunurilor vândute și prețul vânzării, informează DNA. "Totodată, activitățile menționate au dus la obținerea unor foloase necuvenite de către reprezentanții mai multor societăți comerciale care au achiziționat diverse părți ale activului menționat la valori sub prețul de piață practicat în perioada respectivă".

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate