Editura Evenimentul si Capital

Analiză: O dată cu GLOBALIZAREA sunt mai PUŢINI săraci, dar clasa de mijloc PIERDE

Autor: | | 3 Comentarii | 398 Vizualizari

Globalizarea a redus sărăcia în lume, dar a creat şi mai multe inegalitaţi. În fapt, cei care câştigă sunt bogaţii din ţările dezvoltate şi săracii din ţările în curs de dezvoltare. Printre altele dacă pentru cetăţenii din tările în curs de dezvoltare situaţia s-a îmbunătăţit, nu la fel se poate spune despre clasa medie din ţările avansate care şi-au văzut propriul câştig blocat la un anumit nivel, dacă nu chiar în scădere faţă de concetăţenii lor bogaţi care au devenit şi mai bogaţi.

Este tabloul prezentat de către Banca pentru Regulamente Internaţionale (BRI) în capitolul despre globalizare, avertizând că oricum ''întoarcerea la trecut'' ar fi o ''eroare''. ''Globalizarea a avut un impact profund pozitiv asupra persoanelor în ultimii 30 de ani, îmbunătăţind calitatea vieţii şi reducând în mod drastic sărăcia în multe părţi ale lumii'', scrie BRI, subliniind că ''în ciuda tuturor acestor beneficii, globalizarea este acuzată de multe probleme'' care au lovit lumea contemporană, în special fiindcă ''dezvoltarea veniturilor nu s-a petrecut într-un mod omogen'', făcând ''să se dezvolte inegalităţile sociale din interiorul unei ţări''.

De fapt, explică BRI, citat de Il Mesaggero, mereu în ultimii 30 de ani ''cei care au câştigat au fost persoanele mai bogate din ţările în curs de dezvoltare, în timp ce clasa medie-înaltă la nivel global a văzut propriile venituri crescând foarte puţin''.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Dar, precizează Banca, '' a încerca să te întorci într-o lume pre-globalizare pentru a înfrunta aceste probleme ar fi o eroare fiindcă ar putea să înrăutăţească condiţiile de viaţă''.

''Globalizarea ca inovaţie tehnologică a fost parte integrantă a dezvoltării economice şi deci ar trebui să fie adecvat guvernată şi gestionată'', afirmă BRI. În această optică ''Guvernele ar trebui să lanseze reforme pe piaţa muncii şi în cea a produselor ca şi punerea la punct a unor politici care să permită cetăţenilor lor să se adapteze noilor realităţi''. ''Coperarea internaţională trebuie să integreze politicile interne, un cadru legal de reguli care să fie baza unui sistem financiar internaţional sănătos şi puternic''.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 12:17 Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate