Editura Evenimentul si Capital

ANAF: Prejudiciu de peste 80 de milioane de lei, cauzat de una dintre cele mai mari firme de pază

ANAF
Autor: | | 0 Comentarii | 888 Vizualizari

Unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de la plata unor obligaţii fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii şi contribuţiile aferente salariilor, precum şi impozit pe dividende, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

„Contribuabilul a ţinut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligaţii fiscale mult diminuate. Astfel, contribuabilul a declarat ca obligaţii fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obţinerii certificatului fiscal cu obligaţii zero. Acest lucru i-a permis să participe şi să câştige licitaţii organizate de companii de stat sau instituţii ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestări servicii", scrie în comunicatul ANAF.

De asemenea, au fost înregistrate în evidenţa contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legătură cu obiectul de activitate a firmei şi în cuantum mult mai mare decât în realitate.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate, a mai comunicat ANAF.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate