Editura Evenimentul si Capital

ANAF: Antenele n-au făcut niciun demers pentru a își închiria sediile

Fiscul a dat termen de cinci zile Antenelor pentru eliberarea sediiilor, printr-o decizie semnată de Gelu Diaconu , fostul șef ANAF
Autor: | | 8 Comentarii | 3466 Vizualizari

Decizia ANAF de evacuare a televiziunilor din trustul Intact, în termen de cinci zile, din sediile din strada Gârlei și de pe Șoseaua București – Pitești, a stârnit o reacție mediatică dură din partea celor cinci televiziuni implicate.

 De ce statul nu a vrut o negociere în vederea închirierii sediilor către posturile tv și exercitarea, din partea acestora, a dreptului de preemțiune la cumpărarea imobilelor? Potrivit ANAF, nu ar fi existat însă niciun demers din partea trustului media, în acest sens. Reprezentanții trustului media nu au încercat nicio negociere cu statul român pentru a rămâne în spațiu în schimbul unei chirii, a comunicat ANAF pentru revista Capital. Astfel, televiziunile au la dispoziție doar cinci zile să evacueze imobilele.


FOTO:  Gelu DiaconuFiscul a decis scoaterea la licitație a imobilelor

În toamna anului 2015, Fiscul a decis scoaterea la licitație a imobilelor, în urma unei evaluări realizate anterior. Astfel, imobilele din strada Gârlei și de pe București – Pitești erau evaluate la o valoare totală de 32,5 milioane de euro. Presa a scris ulterior, despre decizia Fiscului de a scoate la licitație mai multe imobile, în dosarul ICA, pentru 15 milioane de euro.

Istoria proceselor dintre Fisc și Antena Group

Statul Român și Fiscul au câștigat, recent, unul dintre numeroasele procese civile deschise la Tribunal de Antena Group cu scopul de a funcționa în continuare în imobilele care cad sub incidența confiscării speciale.

 Coincidenţă sau nu, cauza priveşte chiar sediul de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, de unde acum televiziunea este somată să plece până în data de 20 februarie, și pare să fie decizia definitivă dată de instanță care i-a permis fostului șef al ANAf Gelu Diaconu să semneze ordinul de evacuare a televiziunilor. Iată cum arată istoricul proceselor derulate între ANAF și Antena Group.

După condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Antena Group a deschis pe rolul Tribunalului București (TB) peste o duzină astfel de procese.

În două dintre aceste dosare – 17616/3/2015 şi 17641/3/2015 – Antena Group a avut câştig de cauză la instanţa de fond. În primul dosar, magistraţii TB au considerat că Antena Group are drept de preemţiune, având în vedere existenţa unor contracte de închiriere pentru imobilele respective, semnate cu firmele lui Voiculescu, dar hotărârea nu este definitivă şi a fost atacată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Şi în al doilea dosar Antena Tv Group a câştigat, iniţial, la TB. Magistraţii au obligat Statul Român să „permită reclamantei folosirea imobilului situat în Bucureşti, sector 1, Şoseaua Bucureşti- Ploieşti nr. 25-27, etaj 1 identificat conform anexei la contractul de închiriere nr. 751/18.11.2013(...)”. Numai că Fiscul a făcut apel la CAB, iar în 21.01.2016 magistraţii au pronunţat o hotărâre definitivă: „Admite apelurile. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că: Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială ca nefondată.”

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate