Editura Evenimentul si Capital

ANA sprijina 540 de femei consumatoare de droguri sa se angajeze

540 de consumatoare se vor angaja cu sprijinul ANA
Autor: | | 1 Comentarii | 327 Vizualizari

Experţii şi consilierii angajaţi în proiectul ANA vor le vor învaţa pe tinere cum se completeaza un CV, scrisori de intenție dar şi tehnici de prezentare la un interviu.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Loop Operations, prin proiectului „Egalitate pe piaţa muncii – Şansa TA la un viitor mai bun!” (www.egalitatepepiatamuncii.ro/) şi-a propus dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor profesionale pentru 540 de femei – consumatoare de droguri sau aflate în risc de consum, precum şi aparţinând altor grupuri vulnerabile din regiunea Sud-Est.

Proiectul este implementat de ANA, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Loop Operations și cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 –2013.

 In acest scop, ANA a organizat dezvbateri pentru analiza problemei excluziunii sociale a femeilor aparţinând grupurilor vulnerabile, cauzată în special de absenţa unei educaţii adecvate şi a abilităţilor necesare pentru ocuparea unui loc de muncă şi să identificării soluţiilor de reintegrare a acestor persoane pe piaţa muncii.

Proiectul propune să contribuie la creșterea oportunităților de angajare pentru femeile apartinând grupurilor vulnerabile în vederea creării unei piețe a muncii inclusive și are ca  principale direcții de acțiune următoarele: creşterea oportunităţilor de angajare pentru femeile aflate în situații de risc de excluziune socială; îmbunătățirea accesului egal la ocupare și construire a unei cariere de succes; implicarea autorităților publice (centrale și locale) şi a altor organizaţii relevante în probleme ce țin de egalitatea de șanse și accesul egal al femeilor pe piața muncii.

Conform datelor PRAO 2009-2011 (Sud-Est), rata şomajului BIM  în regiunea SE (7,2%) s-a situat peste cea la nivel national şi a fost una dintre cele mai ridicate dintre celelalte regiuni: NE-4,5%, NV-3,8%, BI-3,4%, fiind depăşită doar de Centru - 8,5%. Datele furnizate de Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic din Domeniul Sănătăţii atenţionează asupra corelaţiei între lipsa unui loc de muncă şi consumul de droguri.

Nevoile identificate pentru grupul ţintă vizează: inegalităţile pe piaţa muncii între bărbaţi şi femei, manifestate în accesul diferenţiat pe piaţa muncii; capacitatea scazută de ocupare a femeilor, caracterizată prin participarea scazută pe piaţa muncii; competenţe profesionale scăzute; niveluri diferite de salarizare între barbaţi şi femei, pentru aceeaşi muncă prestată; concentrarea femeilor în cadrul unor sectoare de activitate, fapt ce contribuie la apariţia inegalităţilor din punct de vedere al valorizării muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor profesionale pentru 465 de femei, în special femei consumatoare de droguri (sau în risc), precum şi 75 de femei din alte grupuri vulnerabile.

Consolidarea egalităţii de gen şi de şanse pentru 325 femei prin combaterea inegalităţilor, în special bazate pe etnie, dizabilităţi, vârstă şi gen.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate