Editura Evenimentul si Capital

Ana Birchall, EXPLICAȚII despre vizita lui Tony Blair în România: AM MIJLOCIT dialogul inițial și schimbul de contacte

Deutatul PSD Ana Birchall și fostul premier britanic, Tony Blair
Autor: | | 4 Comentarii | 466 Vizualizari

Deputatul PSD Ana Birchall a scris pe pagina personală de Facebook detalii despre aducerea lui Tony Blair în România, în martie 2012, spunând că doar a mijlocit dialogul inițial și "schimbul de contacte între echipa dlui Blair și fundația din România ce a facut posibil evenimentul". Ea a adăugat că i s-a transmis foarte limpede că acesta nu va percepe onorariu.

Birchall a explicat că acest dialog a fost mijlocit de ea ''în calitate de secretar internaţional al PSD era o obligaţie profesională de a propune organizarea unor evenimente, inclusiv cu invitaţi de marcă de peste hotare''.

"În calitate de secretar internațional al PSD era o obligație profesională de a propune organizarea unor evenimente, inclusiv cu invitați de marcă de peste hotare. În perioada întocmirii programului de evenimente internaționale pentru anul 2012 (respectiv noiembrie-decembrie 2011) propunerea realizării unei activități despre viitorul Uniunii Europene avându-l drept protagonist pe dl. Tony Blair a fost un gest firesc, având în vedere susținerea consecventă a domniei sale față de aderarea României la Uniunea Europeană. Totodată, vizita a fost un bun prilej de a pune Bucureștiul pe hartă, în discuțiile și întâlnirile oficiale susținute fiind abordate teme de interes general și nu chestiuni politice înguste", a explicat Ana Birchall.

Deputatul a mai spus că s-a ocupat cu acțiunile de protocol, cum ar fi întâmpinarea oficialului englez la aeroport și întâlnirile de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la București. Ea a adăugat că deși Tony Blair nu a perceput un onorariu a încurajat "gazdele să sprijine o acțiune caritabilă indicată de domnia sa".

"Fiind persoana care a mijlocit dialogul inițial și schimbul de contacte între echipa dlui Blair și fundația din România ce a facut posibil evenimentul, implicarea mea ulterioară a vizat exclusiv elemente de agendă și protocol (spre exemplu: recomandări de potențiali invitați la dezbaterea publică, recomandări privind alegerea moderatoriului dezbaterii, recomandări pentru posibile interviuri în mass media românească, întâlniri de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la București, întâmpinarea la aeroport alături de ambasadorul britanic a domnului Tony Blair). În acest context, mi s-a transmis foarte limpede faptul că dl. Tony Blair nu va percepe onorariu, dar încurajează gazdele să sprijine o acțiune caritabilă indicată de domnia sa", a precizat social-democrata. 

Nu în ultimul rând, Birchall a precizat că nu s-a implicat în niciunul dintre aspectele de natură financiară, pentru că nu a avut calitatea juridică să facă acest lucru. Totodată, ea a adăugat că "toate aspectele de ordin logistic au fost asigurate de echipa desemnată de Fundația gazdă din România".

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate