Editura Evenimentul si Capital

Amza Pellea și Ștefan Iordache, omagiați la TNB

Oana Pellea și Ileana Iordache au vorbit cu lacrimi în ochi despre cei doi mari actori
Autor: | | 1 Comentarii | 885 Vizualizari

Regretații actori sunt subiectul a două expoziții de fotografie deschise în cadrul Festivalului Național de Teatru

Expoziţiile se află în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB). Aşa cum sunt aranjate, împreună, ca şi cum povestea unuia curge în continuarea poveştii celuilalt, fotografiile vorbesc despre prietenia lor. Sunt imagini din filme, de pe scenă, din pauzele de la filmări. Cele mai mari roluri ale lor.

Ieri, Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pellea, Ileana Iordache, sora actorului Ştefan Iordache, Marina Constantinescu şi mulţi prieteni ai celor doi titani ai scenei româneşti au venit, la prânz, la o întâlnire. Ca între prieteni. A fost un vernisaj plin de emoţie. Cu lacrimi de dor, cu amintiri frumoase.


Ei doi vor exista atâta timp cât publicul se va opri în fața unor fotografii, în fața unui film al lor


„Ei au fost prieteni”, spune Oana Pellea, „foarte buni prieteni. E foarte ciudat să vorbesc despre… domnul acesta. Pentru că aici este o fotografie, mă uit la fotografie şi e ca și cum carnea mea și sângele meu sunt aici. Îmi pare străin şi îmi pare aproape, aşa cum mă simt şi când ma uit la filmele lui”.


\

FOTO: În expoziție sunt fotografi i în care Amza și Iordache au fost surprinși pe scenă sau în filmeȘtefan, o stea luminoasă

Ileana Iordache, sora marelui actor Ştefan Iordache, a amintit că „în septembrie deja s-au împlinit 7 ani de când Ştefan nu mai este. (...) Ștefan l-a iubit pe Amza până în ultima clipă. Îi respectăm lui Ștefan talentul și trecerea lui prin viață ca o stea luminoasă”. Amintită a fost şi Michaela Tonitza-Iordache, soţia lui Ştefan, şi ea plecată în lumea drepților mult prea devreme.

Expozițiile pot fi vizitate pe tot parcursul Festivalului Național de Teatru, până pe 1 noiembrie.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate