Cine spune că are AMINTIRI din primii DOI ani de VIAŢĂ sunt FICTIVE

Cine spune că are AMINTIRI din primii  DOI ani de VIAŢĂ sunt FICTIVE

În cel mai mare studiu făcut vreodată despre memoria timpurie, au fost chestionate 6.641. Primele amintiri ale tale ar putea fi un fals: Orice îți poți aminti înainte de vârsta de două ani este probabil să fie fictiv, deoarece este prea devreme în dezvoltarea creierului tău, spun oamenii de știință.

Conform celor mai recente descoperiri, aproximativ 40% dintre noi credem eronat că ne amintim un eveniment din primii doi ani.  Cu toate acestea, amintirile au fost probabil create după ce au văzut fotografii sau au auzit poveşti de la alții, spun oamenii de știință.

Participanții la studiu au fost informați că memoria nu ar trebui să fie legată de fotografiile de când erau mici, de o poveste de familie sau de orice altă sursă, în afară de experiența directă 

Autorii spun ca 60% din primele amintiri au fost de la vârsta medie de 3.24 ani.  Dar aproape 39% dintre oameni - 2.487 - au susținut că au amintiri între vârsta de unu și doi ani. Și 893 au susținut că prima lor amintire a fost din primul lor an - un număr "uimitor de" ridicat, au spus autorii studiului.  Aceste amintiri au inclus "prima dată când am mers", "dorind să-i spun mamei ceva înainte de a putea vorbi" și "primul cuvânt pe care l-am rostit".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mulţi vorbit despre amintiri din familie, cum ar fi: "părinții mei plecau în vacanță" alţii îşi amintesc de "sentimente  triste", de jucării,  de nașterea unui frate, 15% își amintesc de școală și 11% își amintesc de sărbători.  Profesorul Martin Conway, de la City, Universitatea din Londra și co-autor al lucrării, a spus: "În studiul nostru am cerut oamenilor să-şi reamintească prima amintire  cerându-le să se asigure că nu are legătură cu o poveste de familie sau o fotografie.

"Când am analizat răspunsurile participanților, am constatat că multe dintre aceste prime amintiri erau frecvent legate de copilărie, iar un exemplu tipic ar fi o memorie bazată pe un "cărucior" sau  "mama avea un covor verde mare ".  "Atunci persoana își imaginează cum ar arăta. De-a lungul timpului, aceste fragmente devin o amintire și adesea persoana va începe să adauge lucruri creând o poveste.  "Crucial, persoana care şi le amintește nu știe că totul este fictiv. De fapt, atunci când oamenii sunt informați că amintirile lor sunt false, adesea nu cred.  Studiul, realizat cu BBC Radio 4, a fost publicat în revista Psychological Science.