Editura Evenimentul si Capital

Ambasadorul George Maior:„România va continua să susţină politic şi financiar parcursul european al Republicii Moldova”. EVENIMENT SPECIAL organizat de Ambasada României în SUA în colaborare cu Eurasia Foundation

Ambasadorul George Maior alîturi de invitaţii la evenimentul "Parcursul european al Republicii Moldova"
Autor: | | 1 Comentarii | 505 Vizualizari

La 98 de ani după ce Sfatul Ţării de la Chişinău a aprobat unirea Basarabiei cu Regatul României şi la două zile după ce Sfatului Țării 2 a aprobat Foaia de parcurs a Reunificării cu România până în 2018, Ambasada României în Statele Unite ale Americii a găzduit, alături de Eurasia Foundation, un dejun de lucru dedicat relaţiei dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană sub titulatura „Parcursul european al Republicii Moldova – provocări interne şi externe”.

La manifestarea organizată, pe 29 martie, în cadrul Ambasadei României au participat, în calitate de vorbitori, ambasadorul George Cristian Maior, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în SUA Veaceslav Pituşcan şi directorul adjunct al Biroului Europa de Est din cadrul Departamentul de Stat, Molly Montgomery.

Ambasada României în SUA în informează că au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Departamentului de Stat, Băncii Mondiale, ai unor instituţii academice (universităţile John Hopkins şi Georgetown), think-tank-uri şi organizaţii non-profit locale, precum şi jurnalişti.

În cadrul alocuţiunii sale, ambasadorul George Cristian Maior a evidenţiat importanţa deosebită a continuării parcursului european pentru dezvoltarea democratică şi prosperitatea Republicii Moldova, accentuând beneficiile concrete ale aprofundării asocierii politice şi integrării economice cu Uniunea Europeană. „România va continua să susţină politic şi financiar parcursul european al Republicii Moldova şi va oferi asistenţă de specialitate guvernului de la Chişinău pentru implementarea Acordului de Asociere. Cu sprijinul adecvat al partenerilor internaţionali, Republica Moldova poate deveni exemplul pozitiv al Parteneriatului Estic şi un pol de stabilitate în regiunea extinsă a Mării Negre” a afirmat ambasadorul român.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Washington a făcut o trecere în revistă a relaţiilor cu Uniunea Europeană, concentrându-se asupra semnării Acordului de Asociere şi liberalizării regimului de vize statele membre UE. Veaceslav Pituşcan a confirmat hotărârea guvernului de la Chişinău de a continua implementarea reformelor interne asociate parcursului european al Republicii Moldova şi combaterea corupţiei.

Reprezentantul Departamentului de Stat, Molly Montgomery, a reiterat sprijinul SUA pentru implementarea Acordului de Asociere şi a reluat aşteptările părţii americane cu privire la continuarea într-un ritm susţinut a procesului de reforme interne, subliniind importanţa acestuia în contextul parcursului european al Republicii Moldova.           

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate