Editura Evenimentul si Capital

Ambasadorii Norvegiei ar trebui să impună Justiţiei o sentinţă în cazul Bodnariu? Ce urmăresc, până la urmă, cei care s-au isterizat împotriva Norvegiei?

Mălin Bot
Autor: | | 214 Comentarii | 12773 Vizualizari

Mă irită dezbaterea aproape isterică din jurul cazului Bodnariu versus Norvegia şi curentul foarte puternic, vizibil în special în reţele sociale, care cere imperativ atitudine, revoltă şi proteste pentru susţinerea acestei familii.

Desigur, toţi părinţii sunt sensibili la ideea că cineva poate să le ia cu forţa copiii şi pentru acest motiv subiectul generează o emoţie uriaşă, bine speculată de foarte multe grupuri.

Pentru că în România bătaia e încă „ruptă din rai”, un alt motiv de discuţii aprinse ţine de argumentarea sau demontarea dreptului părinţilor să-şi educe odraslele chiar şi cu astfel de metode.

Valul indignării împotriva statului norvegian, pe aceste două teme principale generate de subiect, este uriaş şi mătură tot în calea lui. S-au organizat demonstraţii în faţa ambasadelor Norvegiei din mai multe state şi sunt lansate petiţii.

Subiectul a fost copios confiscat mai ales de cei care şi-au obişnuit publicul cu proteste de stradă împotriva Justiţiei şi a deciziilor ei.

Ştiu că sunt pe contrasens cu opinia mea despre acest subiect, dar sunt aici pentru a spune ceea ce cred eu, nu ceea ce crede majoritatea într-un anumit moment sau pentru a face pe plac celor mulţi.

Suntem chemaţi că protestăm şi unii dintre noi au protestat vehement fără să avem certitudinea că ştim pentru ce protestăm. Cazul are doi actori principali: familia Bodnariu şi statul Norvegian. Familia acuză statul că a comis un abuz nejustificat, dar nu ştim nimic din ceea ce este în dosar pentru că legea din Norvegia impune confidenţialitate totală pe cauzele de acest fel.

Cum poate un om raţional să se lase cuprins se revoltă şi să contribuie la un protest pentru o situaţie care îi este descrisă doar dintr-o singură direcţie?

...


 

Stiu ca e impotriva curentului puternic pe care il sesizez si pe retele sociale, dar eu am o opinie separata si o exprim... Posted by Malin Bot on Tuesday, January 12, 2016...

Cât timp nu ştim ce probe au stat la baza declanşării procedurii împotriva familiei Bodnariu mi se pare hazardat să adoptăm poziţii vehemente.

Dincolo de informaţii exacte care pot justifica indignarea sau pot pune totul într-o lumină radical schimbată, mai este o problemă de principiu.

Cum să protestezi în faţa unei ambasade împotriva unei proceduri judiciare şi a unei posibile sentinţe decisă de un magistrat? Ce ar putea să facă ambasadorii Norvegiei din ţările unde s-au organizat proteste?

 

Pot impune ambasadorii norvegieni judecătorilor care vor pronunţa sentinţe să adopte o decizie împotriva legii care i-a chemat să se pronunţe?

Răspunsul pentru ultima întrebare aduce argumentul următor pentru care consider o greşeală isterizarea pe marginea acestui caz.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate