Editura Evenimentul si Capital

„AMATORISMUL PSD”. ATAC DUR la Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, alături de o parte din Cabinetul Tudose
Autor: | | 0 Comentarii | 700 Vizualizari

Secretarul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Cameră, deputatul PNL, Marilen Pirtea, a susținut, astăzi, că „amatorismul din guvernarea PSD pune jug pe mediul de afaceri”, făcând referire la propunerea privind plata defalcată a TVA.

El le solicită ministerelor responsabile şi premierului Mihai Tudose să revină asupra „urgenţei” pe care au manifestat-o cu privire la acest proiect şi să aloce un timp „rezonabil”, de cel puţin şase luni, în care să poată fi realizate simulările şi dezbaterile necesare.

„Amatorismul din guvernarea PSD pune jug pe mediul de afaceri, dar nu doar mediul economic este în vizorul pesediştilor, ci au pus gând rău tuturor românilor. Propunerea privind plata defalcată a TVA este o nouă dovadă de amatorism în tot acest circ numit guvernarea PSD, o măsură toxică nediscutată în prealabil cu mediul de afaceri”, a precizat Pirtea, într-un comunicat de presă.

El a adăugat că „înţeleg că riscul evaziunii fiscale este ridicat, fiind necesare noi măsuri pentru creşterea colectării TVA, dar acestea trebuie să fie îndreptate către evazionişti, nu către cei care oricum îşi aduc contribuţia cu vârf şi îndesat la bugetul de stat”.

El susţine că fiind impusă fără dezbatere publică şi fără un termen „rezonabil” de conformare, măsura va genera „dificultăţi operaţionale grave”, implementarea ei fără sincope într-un timp atât de scurt fiind greu de realizat.

„Să nu uităm de disproporţionalitatea amenzilor în caz de neconformare sau eroare operaţională, faţă de faptă, vorbind aici de 50% din suma în cauză. (...). S-au întrebat cei de la guvernare cât costă implementarea plăţii defalcate? Le pasă de câte firme vor trebui să-şi închidă afacerea din cauza problemelor de cash-flow? Sunt întrebări retorice, măsurile scrise pe genunchi fiind emblema PSD – ALDE”, a subliniat Pirtea.

E a mai spus că „Guvernanţii au pus gând rău tuturor românilor, gândindu-se că plătim prea puţin pentru carburanţi. Intenţia creşterii accizelor este motivată de faptul că nivelurile actuale ale accizelor sunt la limita minimă a UE. Ei bine, domniilor lor ar trebui să li se transmită că în număr covârşitor, românii au venituri la nivelul minim al Uniunii Europene, în caz că salariile de miniştri i-au rupt de realitate”.

Potrivit proiectului de ordonanţă, sistemul privind plata defalcată a TVA se va aplica opţional începând cu 1 septembrie 2017, urmând să fie obligatoriu de la 1 octombrie 2017.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X