Editura Evenimentul si Capital

Amanetul auto: Metoda cea mai rapidă de a scăpa de creditori și de cămătarii care bat la ușă

Creditele de la amanetele auto sunt avantajoase, în primul rând, dacă banii sunt returnați în 30 de zile de la semnarea contractului
Autor: | | 0 Comentarii | 2369 Vizualizari

Proprietarii de automobile în stare bună de funcționare le pot lăsa gaj pentru credite de până în 50.000 de euro, la zecile de firme din Capitală și din țară care practică amanetul auto

Pentru că avea nevoie urgent de o sumă de 3.000 de euro și nu putea să mai facă un împrumut la bancă, Alina Maier (41 de ani) a apelat la cea mai nouă și originală metodă de creditare. Cum avea în garaj un Volskwagen Golf, cu un motor de 1,6 litri pe benzină și cu un kilometraj de sub 50.000 km, pe care oricum nu-l folosea prea des, a mers cu mașina la o firmă de amanet auto. Un amic îi făcuse sugestia asta.


FOTO: Una din fifi rmele de amanet, Gold Cars, oferă clienților șansa de a-și verifica zilnic automobileleÎnainte să ajungă acolo, a făcut în ziua precedentă o estimare telefonică a creditului la două-trei firme de amanet auto. A ales în final o ofertă. La sediul firmei, i s-a oferit un împrumut de maximum 72% din valoarea automobilului, care a fost calculată la 7.000.


Pentru fiecare mie de euro luată de la amanetul auto, clientul plătește un comision zilnic de 3 euro.


“Mi-au dat banii pe loc după ce am semnat actele. Comisionul oferit era de 0,3% pe zi din suma primită”, ne spune aceasta. Altfel spus, Alina Maier trebuie să plătească, zilnic, în jur de nouă euro la firma de amanet auto pentru a beneficia de creditul de 3.000 de euro. „Împrumutul îl puteam returna sigur în trei luni. În cele 90 de zile, ar trebui să plătesc și un comision de 810 de euro. Este cam mult. Din acest motiv o să încerc să returnez banii într-o lună”, ne-a mai precizat Alina Maier.

Vin și proprietarii de Mercedes-uri

În cazul în care aceasta nu va reuși să returneze banii în trei luni, conform contractului, firma de specialitate îi va scoate Golful la vânzare.

În ofertele firmelor de specialitate din Capitală, comisionul oferit celor care își amanetează mașinile este, în general, de de 0,15% pentru creditele de peste 10.000 de euro, și 0,3% pentru împrumuturile de până în această sumă.

Reprezentanții uneia din cele mai vechi firme de amanet auto de pe piața autohtonă ne-au precizat că, de obicei, sunt persoane care au nevoie de bani și apelează la această formă de împrumut: „Noi suntem de trei ani pe piață. Supraviețuim, este un bussines de viitor, dar acum este doar la început”.

Conducerea companiei ne-a precizat că a avut și proprietari de Mercedes-uri, BMW-uri sau Rovere care au venit să-și amaneteze automobilele. Unul din trei nu reușește să-și plătească împrumutul și rămâne fără mașină. Cel mai mare credit acordat a fost de 35.000 de euro și a fost plătit la timp. Cu toate acestea, suma maximă oferită este de 50.000 de euro.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate