Alimente care nu au ce căuta în frigider! Fugi și scoate-le de îndată!

Alimente care nu au ce căuta în frigider! Fugi și scoate-le de îndată!

Frigiderul, o invenţie fantastică! Gospodinele, însă, tind să-l umple cu diferite fructe şi legume care nu au ce căuta în el! Păstrarea la rece a unui aliment îi poate mări durata de viață, dar la ce poate folosi această prelungire a vieții unui fruct sau a unei legume daca acesta nu se mai poate mânca după răcire.

Mai mult decât atât, unele alimente își schimbă gustul atât de mult după ce au fost ținute la rece încât mai apoi nu merită să fie consumate.

Cartofii devin granuloși

Cartofii nu se pun în niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceapa mucegaiește

Este foarte important sa nu depozitezi ceapa In frigider, pentru ca frigul o Inmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.

Painea se întărește

Ca să-i prelungeșsti valabilitatea, nu ține pâinea în frigider. Este o solutie, într-adevar, dar nu cea mai bună, deoarece își pierde din frăgezime. Dacă totuși vrei să îi prelungeti viața, înfășoară pâinea într-o bucată de pânză sau prosop.

Usturoiul

Credeți sau nu, plasarea usturoiului în frigider îi va provoca, de fapt, înmugurirea. De aemenea, s-ar putea să mucegăiască și chiar să capete o textură cauciucată. În plus, în interiorul frigiderului, aspectul usturoiului se va schimba foarte puțin. Aceasta înseamnă că nu vei putea să-ți dai seama dacă mai poate fi consumat doar în momentul în care vei dori să îl cureți.

Bananele putrezesc

Bananele își păstrează mai bine sustanțele nutritive în afara combinei frigorifice. Mai exact, cu toate că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare a bananelor, în tot acest timp umezeala și întunericul frigiderului nu vor face altceva decât să faciliteze putrezirea.

Mierea nu se strică

Mierea nu se strică, deci nu ai niciun motiv să o ții la frigider. Aceasta rezistă și câțiva ani la temperatura camerei, cu condiția să fie păstrată într-un borcan închis ermetic și ferit de lumină.

Cafeaua are gust alterat

Dacă o ții la temperatură scăzută, în ambalajul ei dar fără capac sau fără să fie înschis ermetic, riști să bei cafeaua cu un gust alterat. În plus, aceasta absoarbe și alte mirosuri din frigider. Păstreaz-o la temperatura camerei.

Ciocolata își modifică structura moleculară

Atunci când este păstrată la frigider, ciocolata prinde la suprafață o pojghiță fină albă. Nu este mucegai, ci grăsime care iese deasupra. Consumul ei nu prezintă niciun risc pentru sănătate, însă gustul este alterat, explică cei de la foodstory.

Pepenii își pierd calitățile antioxidante

Un pepene rece este foarte plăcut de mâncat într-o zi caniculară de vară, dar și mai bun este când are gust bun. Pentru a păstra toată savoarea acestui fruct, este bine să fie păstrat temperatura camerei. Astfel, își păstrează atât întreg gustul dulce cât și toate calitățile antioxidante.

Roșiile își vor pierde din gust

Ideea că rosiile vor avea o durată de viață mai lungă si vor fi mai tari dacă sunt puse în frigider este greșită. Nu numai ca vor fi mai moi și mai făinoase, dar își vor pierde și din gust.

De asemenea nu păstrați în frigider uleiul de măsline, menta, fructe precum kiwi, piersici, mango sau prune. Totodată, trebuie păstrat în cămară untul de arahide, castraveții murați, ouăle, conservele, citricele, castraveții, morcovii, ardeii, dulceața, condimentele dar și merele și perele.

Frigul poate modifica “structura” unui aliment, deteriorându-i textura, consistența și, prin urmare, gustul. Pentru a evita o serie de greșeli, puteți să apelați la un trcu extreme de simplu. Gândiți-vă la o singură regulă: alimentele care nu sunt pastrate la rece în supermarketuri nu ar trebui sa fie pastrate astfel nici acasă.