Alexei Sayle: E timpul pentru un marxist la Top Gear

Alexei Sayle: E timpul pentru un marxist la Top Gear

Alexei Sayle, omul care se oferă să-l înlocuiască pe Jeremy Clarkson, a detaliat ce "planuri" are el pentru emisiunea Top Gear din postura de prezentator, poziție pentru care el se consideră a fi cea mai bună opțiune.

Într-un articol publicat în The Guardian, Alexei Sayle mărturisește că l-a întâlnit de două ori față în față pe Jeremy Clarkson, în cadrul unor evenimente automobilistice, dar ambele ocazii au fost un fiasco, catalogându-le drept întâniri nefericite.

Alexei Sayle explică faptul că apropierea sa de Jeremy Clarkson a fost una contextuală, deoarece, deși nu se prea știe, el practică jurnalism automobilistic de peste trei decenii. El expune în continuare motivele pentru care ar putea fi cel mai bun înlocuitor pentru Jeremy Clarkson.

"De mulți ani scriu regulat în reviste auto. Am scris pentru The Independent și apoi în The Telegraph despre mașini. La TV, la sfârșitul anilor 1990, am făcut o serie de documentare - Drive-  despre cum trebuie să se conducă în siguranță (...) O femeie care a învățat pe unul dintre aceste programe mi-a spus recent că show-ul meu a salvat cu siguranță multe vieți. Și, nu trebuie uitat documentarul pe care l-am făcut pentru BBC. Arena, pe istoria Ford Cortina este încă cel mai urmărit documentar de artă la BBC", subliniază Alexei Sayle.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acreditările mele pentru a înlocui Clarkson sunt sper clare, dar cererea mea, de asemenea, vine cu un sugestie inovator pentru modul în care ar putea fi gestionate succesiunii. Mulți au comentat că va fi o traumă pentru spectatori să aibă toți cei trei prezentatori înlocuiți, deci ceea ce am sugerat celor de la BBC este ca, într-un sens, să nu fie înlocuiți. Eu sunt doar persoana potrivită să ajute în această scamatorie. Mă îndoiesc există alți jurnaliști auto care pot pretinde că au apărut în Doctor Who. În 1985 am fost ivitat să apar Apocalipsa lui Dalek", explică Alexei Sayle.

De aceea propune ca nici mai mult nici mai puțin, acum BBC să facă un artificiu și la Top Gear el să fie un fel de Jeremy "regenerat":  "Propunerea mea este că pentru începerea seriei viitoare să se ia o parte din filmul care am fost deja împușcat, cu Jeremy, dar după câteva minute, printr-un efect special aș apărea eu în locul său - cu excepția faptului că nu aș fi cunoscut sub numele de Alexei Sayle, ci aș fi numit "Jeremy Clarkson". 

La întrebarea "de ce ar trebui să noul "Jeremy" să fie marxist? ", Alexei Sayle răspunde:   "Ei bine, unul dintre puținele lucruri de care Top Gear nu a fost niciodată acuzat este cel de a fi fost suficient de marxist, dar cu toate acestea a fost. Nu doar Top Gear, desigur, dar fiecare program fapt unic la televiziunea britanică. Recent am fost un în juriul pentru documentarele de televiune și am constat că, în timp ce multe dintre filme erau de mare inteligență și pasiune, nici unul dintre artiștii sau orașe, ori opere de artă au fost luate în considerare. Totul a fost văzut ca pur si simplu izvorând din inspirațiea unui individ care nu are legătură cu natura economică a societății din care face pate. Ultima serie care a furnizat privitorului altceva decât un "geniu fără legătură" cu teoria despre cum se face arta a fost, probabil, Ioan Berger, în 1972. De asemenea, am constatat cu surprindere faptul că două dintre programele cele mai proeminente care comemorau începutul primului război mondial, de anul trecut, au fost produse de după istorici de dreapta: Max Hastings, care a crezut că războiul a fost, în esență, o idee bună; și Niall Ferguson, care a crezut că a fost, în esență, una rea . În ambele, telespectatrul a primit o versiune stil Downton Abbey. Această noțiune simplistă este cel mai bine contracarată de Robert Newman, care a spus cânva: "Se spune că primul razboi mondial a început pentru că Arhiducele Ferdinand a fost împușcat. Nimeni nu e popular! ".