Editura Evenimentul si Capital

Aleșii s-au antrenat pentru vacanță pe banii statului

14-07/06-grecia-evz-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 761 Vizualizari

În luna mai, deputații și-au ales delegații numai prin Grecia și Turcia.

Camera Deputaților a scos din buzunar în luna mai nu mai puțin de 190.668 de lei pentru deplasări exterene. Majoritatea în Grecia și Turcia. Multe dintre ele cu o agendă ce nu cuprindea subiecte atât de importante încât parlamentarii români să nu poată lipsi. Dar, vară fiind, o destinație precum Grecia a devenit dintr-odată de nerefuzat. Așa se face că deputații au efectuat nu mai puțin de cinci deplasări în această țară. Iar în Turcia, trei.

Satelitul Sentinel

Pe 7-8 mai, la Atena, au avut loc lucrările Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Din informarea făcută la întoarcere de deputatul Mugurel Cozmanciuc (PNL), pentru a cărui deplasare de două zile și jumătate Camera a plătit 3.335 lei, aflăm că a fost „adoptat în unanimitate proiectul de program privind contribuția parlamentară pentru soluționarea conflictului din Sahara Occidentală”. Informarea deputatului se încheie cu o precizare „importantă”: „Au fost stabilite, de asemenea, locul și data următoarelor întâlniri ale Comisiei”.

Tot la Atena s-a dus și Daniel Oajdea (PP-DD), în calitatea sa de președinte al subcomisiei pentru Spațiu. „În perioada 12-13 mai, la Atena, a avut loc Co n fe r i n ț a C o p e r n i - cus intitulată «Sateliții Sentinel care servesc societății și mediului »”, a informat Oajdea la întoarcere. Acesta subliniază că obiectivul principal al conferinței respective a fost de a evidenția lansarea primului satelit Sentinel și, prin urmare, de a marca începutul unei noi ere pentru cel mai ambițios program de observare a Pământului. „Evenimentul a oferit Comunității Spațiale perspective în privința nevoilor curente și viitoare ale utilizatorilor finali și a furnizorilor de servicii în aval”, mai aflăm de la Oajdea. Pentru ca deputatul să vină acasă cu aceste informații importante, Camera a plătit nu mai puțin de 2.617 lei.

De asemenea, pentru ca deputații Vlad Nistor (PNL), Ioan Vulpescu (PSD) și Lucian Bode (PDL) să participe la Adunarea generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), tot la Atena, s-au plătit 5.916 lei.

În Turcia nu ne-am putut lămuri ce au făcut aleșii, pentru că informările sunt în curs de elaborare. În fruntea unei delegații parlamentare de șapte persoane s-a aflat chiar președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Deplasarea de două zile și jumătate a costat nu mai puțin de 25.941 de lei. Cea mai scumpă deplasare a fost în Franța. Cei cinci deputați au stat șase zile și au plătit în total 36.983 de lei. Ei însă au avut o justificare de a fi acolo, pentru că au participat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Pagina 1 din 1Loading...

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
13:14 Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români 11:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:48 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate