Aleșii generali, cu tabletă și sistem de vot ca în Parlament. Pentru fiecare consilier se vor aloca 3.000 de euro

Aleșii generali, cu tabletă și sistem de vot ca în Parlament. Pentru fiecare consilier se vor aloca 3.000 de euro

Pe motiv că este greu de controlat votul, atunci când se ridică mâna, iar fiecare ales general primește câte un munte de hârtii la fiecare ședință a Consiliului General al Capitalei- mulți dintre aleși necitind proiectele înainte de vot, Municipalitatea a decis să cumpere un sistem de vot electronic și tablete pentru aleșii generali.

Potrivit contractului semnat de Municipalitate cu firma Aniva Consult Technology, pentru achiziționarea acestui sistem de vot electronic și tablete se vor aloca aproape 150.000 de euro. Un simplu calcul arată că pentru fiecare ales general se vor aloca aproape 3.000 de euro, având în vedere că sunt 52 de aleși generali ai Capitalei.

  • MAHALA pe banii bucureştenilor. Oprescu şi consilierii negociază MILIARDUL de euro al Capitalei ca pe MAIDAN

„Sistemul este benefic, pentru că se va putea controla votul și nu se va mai printa un munte de hârtie la fiecare ședință a Consiliului General al Municipiului București. Dar, este scump cel achiziționat de Municipalitate”, este de părere consilierul general PDL, Silviu Văduva. „Ce majoritate. Numărați câți au ridicat mâna” De mai multe ori, în timpul ședinței CGMB-ului, când aleșii generali au ridicat mâna să respingă sau să aprobe un proiect de HCGBM, s-au iscat discuții de genul: „Nu a fost majoritate”, „Numărați încă odată, nu a fost majoritate!”, „Nu a trecut proiectul, numărați încă odată”. Asta, pentru că cel care esta angajat să numere voturile în ședințele Consiliului spune, de  multe ori,: „majoritatea”, fără să mai numere, iar de multe ori aleșii generali ies din sală în timpul votului sau chiar ridică mâna din ușa sălii în care are loc ședința în care se decide soarta bucureștenilor: investiții, construcții de clădiri noi. Discuţii ca pe stadion şi voturi controversate în şedinţele Consiliului General al Capitalei, unde se decide soarta a 4, 5 miliarde de lei

Se înjură, se jignesc şi fac ameninţări subtile. Mulţi dintre ei vin îmbrăcaţi în costume scumpe, cu ceasuri de lux şi îşi aruncă trabucurile pe băncile din sala Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În această descriere se încadrează mulți aleșii generali ai Capitalei.

Problemele serioase ale bucureştenilor sunt ignorate în şedinţele la care participă şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Proiectele de milioane de euro sunt votate după cum dictează partidele, nu în folosul cetăţenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News