Editura Evenimentul si Capital

Aleșii au efectuat deplasări „secrete”

În luna februarie, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost patru zile în Israel, unde a cheltuit aproape 30.000 de lei. FOTO: FACEBOOK
Autor: | | 3 Comentarii | 1331 Vizualizari

Și în 2015, deputații și senatorii au bătut lumea în lung și în lat. După ce s-au plimbat, mulți au uitat să prezinte raportul obligatoriu despre cum au cheltuit banii publici

Deputații au cheltuit în 2015 peste două milioane de lei pentru deplasări în diferite țări, în interes de serviciu. Senatul afișează pe site – până în luna septembrie – destinațiile aleșilor din această Cameră a Legislativului, precum și cheltuielile. În total, ei au risipit peste 160.000 de euro. Lipsește însă lista nominală a plimbăreților și nu există absolut nicio informare privind scopul vizitei și realizările externe ale senatorilor.

În topul cheltuielilor senatorilor se află Mongolia: doi senatori, șapte zile, la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE Ulan- Bator, au consumat de la buget 44.653 lei.

Pe locul doi: inexplicabila plimbare din Belgia, din martie. Pentru două zile, o delegație de cinci persoane a cheltuit 41.936 lei.

„Informarea nu a fost prezentată”

Pe locul trei: Vietnam, 12 zile, un participant a cheltuit puțin peste 30.000 de lei.

Pe lunga listă a destinațiilor „exotice” se află: Arabia Saudită, Kuweit, Kazahstan, Canada sau China.

Mai mulți, deputații au fost mai cheltuitori. Cea mai scumpă deplasare din 2015 a fost în Vietnam: 120.000 de lei. Interesant este că nu s-au gândit să justifice cum au cheltuit banii pentru deplasări efectuate în aprilie, mai sau iunie nici în ziua de astăzi. În luna aprilie au fost făcute vizite în SUA, Lituania, Etiopia sau Iordania și aleșii nu au venit cu explicații despre ce au făcut acolo.

„Informarea nu a fost prezentată”, scrie pe site-ul Camerei și în dreptul unei vizite în China din luna mai. Aflăm doar că două persoane au cheltuit în patru zile suma de 28.932 de lei. În iunie s-au efectuat două vizite în Japonia. Doi deputați au cheltuit în trei zile - 59.715 de lei.

Tot în Japonia, o persoană a cheltuit în șase zile 26.650 de lei.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate