ALERTĂ. Peste 210 trenuri au fost ANULATE din cauza VISCOLULUI

ALERTĂ. Peste 210 trenuri au fost ANULATE din cauza VISCOLULUI

Peste 210 trenuri sunt anulate din cauza viscolului, potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00. Potrivit CFR Călători, majoritatea rutelor anulate sunt din din sud şi sud-est, iar pe magistrala Bucureşti - Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt, iar tronsonul Chiajna - Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.

CFR Călători a precizat, pentru Mediafax, că sunt asigurate legături feroviare în toate judeţele ţării şi că în toată jumătatea de sud a ţării şi sudul Moldovei, circulaţia feroviara se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.

"În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană", mai precizează CFR.

Compania a anunţat că, în funcţie de evoluţia vremii şi atunci când condiţiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staţiona în gări pe toată perioada necesară intervenţiilor cu utilajele de deszăpezire.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă. În perioada staţionării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi pentru a facilita accesul în sălile de aşteptare din gări", explică, într-un comunicat, reprezentanţii CFR. Sudul și sud-estul României se află, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, sub avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol, ce vor expira mâine dimineață, la ora 10.00. Meteorologii au emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol, ce vizează județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Avertizarea intră în vigoare la ora 15.00 și va dura până la ora 22.00. Citeşte mai multe AICI TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Un scandal imens zguduie piaţa asigurărilor. Nevasta vicepremierului Chiţoiu, acuzată în dosarul patronului Atlassib. Milionarul Ilie Carabulea a fost reţinut
  • Profesoara model a ajuns matroană la bordelul "Pisicile Roz"
  • Mazilirea lui Chiţoiu, amânată de intrigile din PNL

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Mari personalități din istorie și animalele lor de companie| FOTOGRAFII DE COLECȚIE
  • A fost ÎNGHEŢAT şi ţinut ASCUNS. Omul care a ieşit la lumină după ce a stat într-un FRIGIDER / GALERIE FOTO
  • Începe MAREA MIGRAŢIE de Noul An chinezesc. Milioane de oameni în mişcare | GALERIE FOTO