ALERTĂ MEDICALĂ PE PLAN MONDIAL. Cel mai periculos VIRUS din lume a INFECTAT Europa?: "Surse din Germania, Spania şi Italia vorbesc despre apariţia pe continent a virusului Ebola"

ALERTĂ MEDICALĂ PE PLAN MONDIAL. Cel mai periculos VIRUS din lume a INFECTAT Europa?: "Surse din Germania, Spania şi Italia vorbesc despre apariţia pe continent a virusului Ebola"

Virusul Embola a produs moartea a 337 de persoane în trei ţări din Africa de Vest de la începutul anului, cu o creştere de 60 la sută în 15 zile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit OMS, oficial, ţările vizate sunt Guineea, Liberia şi Sierra Leone – unde ,de la începutul anului , au fost înregistrate 528 de cazuri de febră hemoragică, dintre care 364 au fost confirmate de analize ca fiind produse de virusul Ebola. Din cele 528 de cazuri cumulate, 337 au fost mortale.

Multe voci spun că virusul ar fi trecut graniţele Africii şi s-au înregistrat deja europeni care au contactat maladia. „Actuala arie de răspândire a virusului Ebola reprezintă cel mai prost indice din momentul descoperirii lui în Zair, în anul 1976, iar specialiştii nu sunt în stare să facă ceva”, scrie Bart Janssens, care face parte din cadrul Medicilor fără Frontieră.

Potrivit blogului romanian.ruvr.ru, "şi în Europa s-au descoperit manifestări ale virusului Ebola la persoane venite din Africa. Este vorba despre Germania, Italia şi Spania. Serviciile sanitare şi poliţia nu confirmă că la persoanele respective s-a descoperit de fapt virusul Ebola. Pacienţii au fost puşi la carantină. Acum de ei se ocupă angajaţi ai unor detaşamente speciale de poliţie în haine speciale de protecţie. OMS şi filiala ei din Geneva specializată pe virusul Ebola nu răspund la întrebarea dacă într-adevăr această infecţie a ajuns în Europa. Serviciul de Presă al poliţiei a declarat că nu este vorba despre Ebola. Cu toate acestea, o serie întreagă de surse din Germania, Spania şi Italia vorbesc despre apariţia pe continent a virusului Ebola. Confirmarea prezenţei virusului este îngreunată de faptul că simptomele sale sunt asemănătoare cu ale malariei. Sau poate că departamentele europene încearcă prin toate mijloacele să ascundă informaţia?

Ne puteți urmări și pe Google News

În Lampedusa vin săptămânal mii de refugiaţi, iar marinarii italieni se străduiesc să-i verifice cu atenţie. Pe 30 iunie, ei au anunţat pe Twitter despre un caz suspect de boală infecţioasă pe nava Orion, însă autorităţile nu au confirmat prezenţa virusului Ebola. Ziarul Palermo a relatat despre descoperirea la bordul unei nave a 30 de oameni morţi, care ar fi murit de pe urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Pe 30 iunie, ziariştii italieni au scris că OMS a decis să-i bage în carantină pe toţi imigranţii din cauza posibilului pericol de prezenţă a virusului Ebola. La sfârşitul lunii iunie, angajaţii gărzii civile spaniole, aflaţi pe un aeroport din Valencia, au anunţat intrarea în ţară a unei persoane originare din Guineea, suspect că ar fi infectat cu virusul Ebola, a relatat publicaţia The Spain Report pe 25 iunie. El a fost internat.

Unele surse confirmă prezenţa virusului Ebola pe continentul european. Pe 5 iulie, într-un reportaj Euronews s-a anunţat agravarea epidemiei", se arată scris pe romanian.ruvr.ru.

Descoperit în 1976 în actuala Republică Democratică Congo (fostul Zair), virusul Ebola este foarte contagios şi mortal în 25 până la 90 la sută din cazuri, potrivit OMS. El se transmite la om de la animale sălbatice şi se propagă ulterior de la om la om. Nu există vaccin omologat împotriva febrei Ebola, care se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree.

Au fost încercate mai multe vaccinuri, dar niciunul nu este disponibil pentru folosire clinică. În plus, nu există niciun tratament specific, iar medicamentele sunt în curs de evaluare. Şansele de supravieţuire cresc pentru bolnavii care sunt hidrataţi. Persoanele afectate rămân contagioase cât timp virusul este prezent în sângele sau secreţiile lor, potrivit OMS.

Guineea, unde epidemia s-a declanşat înainte de a ajunge în ţările vecine, este cea mai afectată de febră hemoragică, înregistrând 264 de morţi din 398 de cazuri. Din cele 398 de cazuri, 254 au fost confirmate ca fiind generate de virusul Ebola. Autorităţile din Guineea, MSF şi OMS au anunţat în urmă cu câteva luni cazuri de vindecare a bolnavilor de Ebola.