Editura Evenimentul si Capital

ALERTĂ INTERPOL. Peste 12 milioane de atacuri cibernetice au loc în fiecare zi

Autor: | | 0 Comentarii | 329 Vizualizari

Alertă la INTERPOL. Şefii organizaţiei internaţionale a poliţiştilor avertizează că au loc peste 12 milioane de atacuri cibernetice, în fiecare zi, împotriva propriilor baze de date, din întreaga lume. După atacurile masive din 12 mai, peste 170 de înalți oficiali ai poliției din 50 de țări și specialiști participă la conferinţa regională europeană, care are loc în Austria.

Alertă la INTERPOL.Şefii organizaţiei internaţionale a poliţiştilor avertizează că au loc peste 12 milioane de atacuri cibernetice, în fiecare zi, împotriva propriilor baze de date, din întreaga lume. În urma atacului cibernetic „WannaCry”, care a afectat numeroase țări din Europa, peste 170 de înalți oficiali ai poliției din 50 de țări și specialiști din organizațiile regionale și internaționale participă la o conferință de trei zile, între 16 şi 18 mai, care are loc în Austria.

INTERPOL anunţă că specialiștii de la Global Complex for Innovation (IGCI) INTERPOL vor oferi actualizări privind acțiunile întreprinse, pentru coordonarea unui răspuns global împotriva atacului. Vor fi, de asemenea, actualizate măsurile luate în urma recentele atacuri teroriste de la Londra și Bruxelles.

Complexul Global de Inovare INTERPOL (IGCI) este un centru de cercetare și dezvoltare de vârf pentru identificarea infracțiunilor și infractorilor, instruire inovatoare, sprijin operațional și parteneriate. Situat în Singapore, IGCI completează Secretariatul General din Lyon, Franța, și sporește prezența Organizației în Asia.

În cadrul conferinţei regionale a Interpol vor fi instruiţi ofițerii care au acces direct la bazele de date ale INTERPOL pentru ca aceştia să efectueze verificări imediate și să primească alerte despre teroriști și infractori suspectați.

Președintele INTERPOL, Meng Hongwei, a declarat că nici una dintre agențiile de aplicare a legii nu dispune de resursele necesare pentru a răspunde spectrului astăzi de amenințări, unde piața criminalităţii nu a fost niciodată mai puternică.

„Când ne apropiem de aniversarea a 100 de ani de existenţă, INTERPOL se confruntă cu o oportunitate istorică și cu o provocare istorică", a  adăugat președintele Meng. La rândul său, Jørgen Stock, secretarul general al INTERPOL a declarat că complexitatea fără precedent a peisajului amenințărilor teroriste și criminale actuale reprezintă provocări semnificative pentru aplicarea legii.

"Recentul atac global ransomware a demonstrat, încă o dată, posibilităţile limitate a forţelor de aplicarea legii și resursele limitate cu care  acestea trebuie să facă față acestor provocări", a declarat Stock. "Trebuie să îmbrățișăm pe deplin avantajele pe care tehnologia le oferă și aici, cooperarea cu sectorul privat este, de asemenea, vitală. Partajarea informațiilor prin rețelele existente de poliție globală înseamnă că țările pot oferi o rețea de securitate mai largă, împuternicind ofițerii de front, fie pe străzi, fie în spatele unui birou, pentru a le ajuta să identifice o potențială amenințare atât online cât și offline", a adăugat secretarul general. Membrii delegaților participante vor fi informaţi cu privire la o amplă operaţiune a INTERPOL, în care au fost descoperite arme de foc provenite de pe piaţa neagră, dar vor primi şi informări legate de diferite tipuri de infracțiuni, inclusiv atacuri teroriste.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate