Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Sănătăţii: "Copiii sunt MULT MAI BINE faţă de ziua de ieri. Şase sunt internaţi la secţia de nefrologie". Încă nu s-a aflat cum s-au îmbolnăvit bebeluşii care au MURIT

Autor: | | 6 Comentarii | 550 Vizualizari

Ministrul Sănătăţii a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat noi informaţii despre bebeluşii internaţi în spital. Sâmbătă, ministerul a anunţat că un copil din Bacău, diganosticat cu sindrom hemolitic uremic, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. “Este vorba despre un copil de un an din Bacău, internat la data de 19 februarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi transferat în aceeaşi zi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi la secţia de nefrologie”, se arată în comunicat. Ulterior au apărut însă informaţii potrivit cărora nu este cert diagnosticul de sindrom hemolitic uremic pentru copilul din Bacău.

UPDATE 12: 30 Ministrul Cadariu:

“Avem vesti bune. S-a pornit diureza la doi dintre ei, unul rămâne în terapie şi ne contcentam asupra lui, la fel şi asupra celorlalti. Întreg personalul este concentrat si a raspuns solictărilor noastre. Trebuie să fim responsabili atât pentru copii si pentru toţi cei care se prezinta cu probleme minore sau majore la noi. Trebuie să respectam regulamentul si sa-l îmbunatăţim acolo unde se impune. Solicit medicilor sa fie in continuare la fel de implicaâi şi concentraţi. Am discutat in eventualitatea în care noi măsuri de prevenţii se aplică şi mă bucur că medicii cooperează. Va mulţumim şi vă rog şi pe mai departe voi, presa, să ne fiţi parteneri. Parintii au incredere in medicii noştri. Copii sunt mult mai bine fata de ziua de ieri. Şase sunt internaţi la secţia de nefrologie, trei dintre ei fac dializă şi prezintă evoluţie bună iar trei nu mai fac dializă. Ne bucură evoluţia lor şi sperăm să îl aducem şi pe cel de la terapie intensiva. Vor avea loc in cursul saptamanii inca 2 externari, au evoluţie foarte bună."

Ministrul mai adaugă că ancheta este încă în plină desfăşurare şi va face publice informaţiile imediat ce vor fi stabilite alte detalii.

Mihaela Bălgrădean: După cum am precizat, măsurile de igienă trebuie respectate în continuare. Ancheta epidemiologică nu a pus in evidenţă aceste lucruri aşa că focarele se exclud. Teoretic oricine se afla expus la acealasi risc. Acesti germeni sau alţi germeni care pot sa dea alte imbolnăviri pot sa fie comportaţi în particule de praf, când transportăm fructe de la mii de km sau chiar din zonele noastre, acestea pot intră în contact din locuri in care vin.

“Asa cum ne-a solicitat şi premierul, am cuvenit să reluăm întreaga legislaţie, să ne responsabilizăm şi chiar reresponsabilizăm acolo unde se impune. Aşa cum am spus, suntem in contact direct cu premierul si informam despre evoluţia bebeluşilor”, a mai spus ministrul Sanataţii.

Conform DSP Bacău, bebeluşul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament cu antibiotic pentru 3 zile în regim ambulatoriu cu evoluţie favorabilă, însă din data de 18 februarie, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit.

"Potrivit recomandarilor Ministerului Sanatatii, DSP Bacau a inceput investigatia epidemiologica efectuand inclusiv ancheta alimentara. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Iasi cu aproximatie la ora 20:00, urmand sa fie recoltate probe pentru a se stabili clar cauza aparitiei sindromului. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte recomandarile medicilor cu privire la respectarea regulilor de igiena in aceasta perioada", se spune in comunicat.

"Sâmbătă seară, Direcția de Sănătate Publică Bacău a informat Ministerul Sănătății și Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la INSP, conform ordinului ministrului Sănătății de raportare zilnică a cazurilor de boală diareică gravă și sindrom hemolitic uremic, cu privire la apariția în ziua de vineri a unui caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Județean din Bacău, copilul fiind ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași", a informat Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă. Ulterior au apărut însă informaţii potrivit cărora nu este cert diagnosticul de sindrom hemolitic uremic pentru copilul din Bacău.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate