Editura Evenimentul si Capital

ALEGERI PENALE la Universitatea din Craiova (II). Prorectorul Cezar Spinu reactioneaza la acuzatii: Asistam la un scenariu menit sa deturneze

Prof. dr. Romulus Lungu, Rectorul Dan Claudiu Dănișor si Prorectorul Cezar Spânu.
Autor: | | 0 Comentarii | 1523 Vizualizari

Doi sustinatori ai unuia dintre cei trei candidati, studenti la institutia de invataman superior, au fost surprinsi in timp ce fotografiau buletinele de vot. Potrivit SURSELOR EVZ, cei doi candidati s-au fotografist cand puneau stampila pe numele Prorectorului Cezar Spânu.

Cei doi studenti au recunoscut ca au fotografiat buletinele de vot. Potrivit surselor EVZ, studentii au povestit anchetatorilor intreaga tarasenie cu votul fotografiat.

Prof.univ.dr.Cezar Spinu, candidat la functia de Rector al Universitatii din Craiova, se dezice de scandalul in care a fost implicat marti dimineata. "Am aflat cu surprindere, din presă, despre incidentul care a avut loc astăzi, în cursul procesului de votare pentru alegerea rectoruluiUniversitătii din Craiova, incident în cadrul căruia doi participanti la scrutin si-ar fi fotografiat buletinele de vot, după exprimarea optiunii.  Doresc să precizez încă de la început că mă dezic de astfel de practici, pe care le condamn cu fermitate. În acelasi timp, găsesc reprobabil si modul în care înteleg că s-a procedat în acest caz. Mă refer la faptul că, din informatiile vehiculate în spatiul public, celor doi votanți implicati în acest incident le-ar fi fost luate telefoanele mobile, le-ar fi fost accesate informatiile stocate pe acestea, iar fotografii din memoria dispozitivelor ar fi fost ulterior distribuite către mass-media. În măsura în care toate acestea se confirmă, apreciez un astfel de comportament ca fiind abuziv, întrucât numai un organ abilitat poate proceda în această manieră, pentru a asigura apărarea si respectarea legii.

Incorect consider si faptul că, în urma acestui incident, sunt anulate două voturi exprimate în favoarea mea, care pot cântări decisiv în procesul de alegere a rectorului, atât timp cât un singur vot a făcut diferenta între candidatii la Presedintia Senatului Universită din Craiova. Cu atât mai injustă este măsura cu cât aceste aspecte nu sunt incriminate în Metodologia de alegere a rectorului Universitătii din Craiova. În ceea ce priveste reflectarea în spatiul public a acestui incident, în care nu am nicio implicare, nu pot fi de acord cu asocierea între numele meu si sintagma „alegeri penale“, asociere de natură să îmi producă grave prejudicii de imagine. În aceeasi categorie se înscrie  si vehicularea unor informatii complet false, cum sunt cele privind o presupusă participare a mea la o întâlnire desfă urată într-un anumit local, în seara dinaintea alegerilor. În acest sens, vreau să subliniezf aptul că, în seara respectivă, m-am aflat, începând cu ora 20.00, de fapt, la sediul Departamentului de Chimie al Universită din Craiova, sala BB 309, unde, într-o întâlnire cât se poate de publică, le-am prezentat studentilor proiectul meu de candidatură la cea mai importantă functie din cadrul unei universităti. Toate aceste informatii eronate, care circulă în ultimele ore, mă conduc către ipoteza că asistăm la un scenariu menit să deturneze", acuza protectorul Cezar Spinu.

VEZI AICI ce s-a intamplat marti dimineata la votul pentru alegerea viitorului Rector al Universitatii din Craiova.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate