Alegeri parlamentare 2016. Valeriu Steriu: "Am venit să votez nu ca un politician, ci ca un om care merge în România reală"

Alegeri parlamentare 2016. Valeriu Steriu: "Am venit să votez nu ca un politician, ci ca un om care merge în România reală"

Preşedintele executiv PMP, Valeriu Steriu, a votat în jurul orei 13:00. Acesta deschide listele PMP Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.

„Am venit să votez nu ca un politician, ci ca un om care merge în România reală, care stă de vorbă cu oamenii pe băncuţă, care le înţelege problemele şi care le poate transpune în Parlament în legi simple, clare, fără niciun fel de interpretare. Am votat ca să nu mai existe birocraţie şi cozi în România, am votat ca să facem o Românie frumoasă şi ca tinerii să nu mai plece de aici. Toate acestea într-un singur pus de ştampilă şi, alături de colegii mei de partid, sperăm ca în următorii patru ani să fie nu doar nişte simple promisiuni, ci şi nişte transformări în realitate. Este o mişcare politică pentru prima oară în faţa unui vot pentru alegerile generale şi sperăm ca toţi colegii care vor intra să poată să livreze cele pe care ni le propunem.”, a declarat Valeriu Steriu.   

Întrebat ce le poate spune oamenilor care nu sunt decişi să meargă la vot, Steriu a răspuns: „Să iasă! Toată lumea să iasă, spuneam, pentru că acum 27 de ani am câştigat acest drept şi de atunci a fost apărat. Ori de câte ori au ieşit 50+1, înseamnă că a fost cu folos. Am vrea să iasă 100%, nu se poate acest lucru, dar este obligatoriu ca România să îşi apere democraţia, mai ales pentru că sunt, totuşi, vremuri foarte complexe în Europa. 

De asemenea, a fost întrebat ce aşteptări are de la următorul Parlament, iar preşedintele executiv al PMP a declarat „În primul rând, să fie oameni mai puţini, vor fi oameni mai puţini, dar mult mai competenţi, mult mai aplicaţi pe a face legi uşor de interpretat. Toate legile scrise în ultimii 10-12 ani au fost legi încâlcite, legi care au dat de lucru în Justiţie, fie pe Penal, fie pe Civil, dar nu aşa se fac legile. Legile trebuiesc făcute simple, cu fraze clare şi fără multe îmbârligături. Asta aştept, ca parlamentarii să înţeleagă că ei merg într-un Parlament în care trebuie să scrie legi. Acele legi nu trebuiesc făcute multe, dar trebuie făcute bune, curate, clare”.

Ne puteți urmări și pe Google News