Editura Evenimentul si Capital

EFECTUL DOREL la METROU. Peroanele sparte, pentru că s-au cumpărat GARNITURI prea LATE, devin CAPCANE pentru CĂLĂTORI

Potrivit ANPC, distanţa foarte mare dintre peron şi trenul de metrou este un pericol pentru călători. La Piaţa Victoriei este de 25 de cm. Un copil poate scăpa lesne pe acolo FOTO: MARIAN ILIESCU
Autor: | | 3 Comentarii | 2791 Vizualizari

Un accident la metrou era cât pe ce să închidă staţia Piaţa Victoriei. O femeie a căzut cu piciorul în spaţiul dintre peron şi tren. S-a întâmplat la începutul anului. Metrorex susţine că nu există imagini pe camerele de vedere care să fi reținut un asemenea incident. Protecţia Consumatorului are, însă, reclamaţia făcută de victimă

Panică ieri la metrou. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a anunţat că va închide staţia Piaţa Victoriei. Toată lumea a rămas şocată. Nu se ştia nimic despre cauze. Distanţa foarte mare dintre peron şi tren a fost până la urmă motivul real. La începutul anului, o femeie și-a prins piciorul în spațiul dintre peron și pragul ușii vagonului şi s-a rănit serios.

Reprezentanţii Metrorex susţin că nu au văzut nimic pe camerele de vedere, dar cei de la ANPC îi contrazic pentru că au dovada accidentului, plângerea femeii, dar şi fotografia cu piciorul rănit. „Se pune în pericol sănătatea sau poate chiar viaţa consumatorilor. Metrorex trebuie să informeze călătorii de aceste pericole. Trebuie să apropie trenul de peron. Să se monteze un prag. Distanţa să fie foarte mică. Dacă era un copil în locul femeii accidentate?”, a declarat, pentru EVZ, Paul Anghel, directorul ANPC.


VIDEO: Imagini cu peronul care devine capcană pentru călătorii neatenţi  

 
Posted by Oprea Mihai on Thursday, January 28, 2016


20.000 de lei amendă

Acesta mai susţine faptul că, în continuare, comisarii se vor deplasa în toate staţiile, vor face verificări și vor trage un semnal de alarmă ori de câte ori va fi nevoie. În situaţia în care nu se va remedia nimic, se poate ajunge şi la închiderea unor staţii. Reprezentanţii Metrorex au la dispoziţie 15 zile să conteste amenda de 20.000 de lei care le-a fost aplicată.

Deşi Metrorex a trimis un comunicat prin care spune că distanţa dintre peron şi tren variază, cumva firesc, de la staţie la staţie, reporterii Evenimentului zilei au intrat, însă, în posesia unui document din interior care precizează un standard unic foarte clar: „Distanţa dintre tren şi buza peronului nu va depăşi 8 cm”.

Bodyguardul a fost martor la tot

Pe data de 12 ianuarie 2016, o femeie a suferit un accident la stația Piaţa Victoriei. La coborârea din metrou a căzut cu piciorul drept în spaţiul dintre peron şi tren. La ceva vreme, a depus o sesizare la Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorului. La vremea respectivă, tot incidentul a fost înregistrat de camere și l-a avut martor pe agentul de pază care a ajutat-o pe femeie să se degajeze.Reclamanta s-a ales cu o zgârietură zdravănă

Tibia femeii a fost afectată destul de serios de căzătură. Pe lângă sperietura zdravănă pe care a tras-o, s-a ales cu dureri şi cu o dificultate de a se deplasa. Este sceptică, dar a simţit nevoia să facă o sesizare, pentru ca să nu mai păţească şi alții ceea ce a păţit ea.Îi este frică să mai treacă prin staţia Piaţa Victoriei, pentru că imaginile de atunci încă o urmăresc. Chiar scrie în sesizare că nu-i vine să creadă cât de mare era spaţiul acela care a făcut-o să-și prindă piciorul în el. Deşi merge zilnic cu acest mijloc de transport, și asta de ani de zile, nu i s-a mai întâmplat niciodată un asemenea necaz. Cel mai mult a înspăimântat-o în clipele când era blocată gândul că garnitura va pleca și îi va smulge piciorul sau o va strivi complet. Pentru a arăta cât de gravă a fost lovitura, femeie a ataşat la plângere şi o fotografie cu una dintre rănile căpătate.


FOTO: Documentul care arată cât trebuie să fie distanța standard dintre peron și pragul ușii garniturii de metrou


Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate