Editura Evenimentul si Capital

Agricultorii i-au oferit pălincă președintelui. Iohannis: „Mai târziu”

Crescătorii de oi s-au plâns președintelui
Autor: | | 0 Comentarii | 970 Vizualizari

Înconjurat de bodyguarzi, președintele țării a inaugurat și vizitat ieri târgul agricol Indagra, organizat la Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României(CCIR). Manifestarea se va încheia pe 1 noiembrie

Deși vizita a durat nu mai puțin de 40 de minute, ca ziarist greu puteai auzi comentariile președintelui sau dialogurile cu agricultorii, cât să îți poți face o idee în legătura cu opinia sa despre agricultură. Te trezeai inevitabil tras de mânecă, apăsat pe umăr, împins ușor de oamenii de ordine care aveau grijă ca nimeni să nu se apropie. Prima oprire a fost la producătorii de utilaje pentru agricultură, majoritatea provenind din alte țări. „Ideea este să îi atragem să producă în țară”, a comunicat președintele celor doi însoțitori ai săi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și președintele CCIR, Mihai Daraban. Au urmat standurile crescătorilor de oi, unde Iohannis a ascultat atent problemele comunicate de expozanți.

Oierii aflați într-o zonă a pavilionului mai îndepărtată, acolo unde demnitarul nu a ajuns, s-au gândit să marcheze momentul cu câteva aplauze stinghere. La ieșire, un vizitator răzleț a strigat apăsat: „Lucrul bine făcut”, nu se știe însă dacă în semn de apreciere.

Opinii despre agricultură

Cea mai îndelungată oprire a fost la pavilionul de produse tradiționale. Președintele fiind întâmpinat cu pită, brânză și pălincă de către un cioban îmbrăcat în straie tradiționale, a gustat din produse lâsând „pălinca pe mai târziu”.


Agricultura, ca orice alt domeniu economic, are nevoie de o strategie, spune președintele


Nici în pavilion președintele nu s-a ținut departe platourile pregătite de producători: „Sunt un adept produselor tradiționale. Sper că vânzarea merge bine, vă urez succes”. De aceeași a - preciere s-au bucurat țăranii care comercializau plăcintă sau pâine tradițională românea s c ă . Comentariile despre agricultură au fost puține, mai ales că în cele 40 de minute cât a durat vizita, presa a putut ajunge cel mult preț de două sau trei minute alături de Iohannis, pentru întrebări. „Ca agricultura să se dezvolte, e nevoie de predictibilitate, dar și de o strategie”, am aflat de la președinte. În ceea ce privește fi nanțarea a gri culturii, susține că băn - cile au nevoie de timp pentru a pregăti produse specifice, deși, e drept, în alte țări acestea funcționează deja bine. În final, Iohannis a comunicat presei și ce a discutat în cadrul întâlnirii cu premierul, de zilele trecute: câteva chestiuni legate de legislație și despre buget.

Coloana oficială

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate