Editura Evenimentul si Capital

Afișe de colecție bune de luat acasă

Un afi ș, o poveste, o piesă de teatru. O amintire. FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 0 Comentarii | 108 Vizualizari

Expoziţia „25 de ani de FNT. O istorie în imagini” își propune o reconstituire a trecutului Festivalului Național de Teatru, din 1990 până în 2014.

 Afişele pot fi admirate 24 de ore din 24, pentru că sunt expuse în pasajul Universităţii, în centrul Bucureştiului.

„Sunt un soi de trâmbiță vizuală”

Spectacole care au făcut parte din selecţia Festivalului Naţional de Teatru sunt aduse în prezent prin intermediul unor imagini, unele dintre ele de o valoare documentară inestimabilă. „Afişul e o trâmbiţă vizuală; e portavocea tăcută care vesteşte, care cheamă oamenii la sărbătoare. În cazul afişului de teatru, acesta devine Semn sub care se desfăşoară spiritul efemer al emoţiei teatrale”, spun organizatorii FNT. Şi, totodată, legătura dintre casta artistică şi spectator. Afişele Festivalului Naţional de Teatru reprezintă viziunea şi conceptul momentului teatral românesc din fiecare an, mai întâi însuşit şi apoi oferit lumii de fiecare din cei 12 directori de festival care s-au perindat pe parcursul celor 25 de ani FNT.

Expoziția este deschisă până pe 1 noiembrie. La finalul ei, cei cărora le-a făcut cu ochiul vreun afiș, îl pot lua acasă!

ȘTIRI PE SCURT

● Premieră în România! La București, la World Trade Center, se desfășoară, în perioada 29-31 octombrie, Congresul Internațional de Chirurgie Robotică, eveniment prezidat de prof.dr. Irinel Popescu. Participă peste 300 de specialiști din România și din lume.

● Patinoarul în aer liber din Drumul Taberei se redeschide vineri, la ora 18.00, iar sâmbătă, de la ora 19.00, What’s Up va susține un concert. Biletul de intrare costă 10 lei de persoană de luni până joi și 15 lei de vineri până duminică. Închirierea unei perechi de patine costă 10 lei pe zi.

● În perioada 29 octombrie - 1 noiembrie, se desfășoară al VII-lea Congres de Geriatrie și Gerontologie, cu participare internațională. Sesiunile au loc la sediul Otopeni al Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”.

● Muzeul Municipiului București organizează, la Palatul Suțu, conferința „Via, vinul și beția la români”, susținută de Narcisa Știucă, astăzi, de la ora 19.00.

● Astăzi, de la ora 19.30, Sala Palatului din Capitală găzduiește „Gala Chapeau! Gabriel Cotabiță”. Aurelian Temișan, Adrian Daminescu, Luminița Anghel, Loredana și Smiley îl vor susține pe Cotabiță la revenirea pe scenă. Prețul biletelor începe de la 65 de lei.

● La Teatrul Foarte Mic, în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), se joacă, în această seară, de la ora 18.00, piesa „Casa cu pisici”, textul și regia: Radu Iacoban. Spectacol în limba română tradus în engleză.

● La Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Atelier, de la ora 18.00, în cadrul FNT, se joacă piesa „20 de ani în Siberia”, monolog dramatic după cartea Aniței Nandriș- Cudla. Regia și scenografia poartă semnătura lui Sorin Misirianțu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate