ALARMANT! O AFECȚIUNE GREA lovește tot mai mulți români. Studiile sunt DEVASTATOARE

ALARMANT! O AFECȚIUNE GREA lovește tot mai mulți români. Studiile sunt DEVASTATOARE

Un număr tot mai mare de români au ajuns să aibă probleme de fertilitate, arată un studiu realizat de Asociaţia pentru Reproducere Umană (ARUR).

Astfel, datele arată că peste 16% din populaţia României, adică femei cu vârste între 25 şi 40 de ani şi bărbaţi cu vârste între 25 şi 60 de ani se confruntă cu astfel de probleme

„În România, 16, 8% din populația fertilă studiată s-a aflat sau se află într-o situație de infertilitate. Procentul crește semnificativ dacă ne raportăm la cei care își doresc copii cât mai curând. Astfel, aproximativ 1 din 4 cupluri care își dorește cât mai curând un copil nu a reușit să obțină o sarcină până în prezent, deși încearcă de 1-5 ani (27%). La aceștia se adaugă 11% care perseverează în încercarea lor de mai bine de 5 ani” potrivit studiului inițiat de ARUR, informează Mediafax.ro.

Același studiu arată că, în România, doar 38% dintre cei cu probleme de fertilitate merg la un medic specialist.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dintre cei care au mers la medic, 54% nu intenționează să apeleze la o procedură medicală pentru a obține o sarcină, iar dintre cei 46% care intenționează să facă acest lucru, 20% apelează la Subprogramul Național FIV/ET, în timp ce 28% se împrumută fie la prieteni, fie la bancă, majoritatea (88%) apelând și la resursele proprii”, se mai arată în studiul ARUR.

Pe de altă parte, 45% consideră stresul drept responsabil pentru acest lucru, iar 21% cred că motivul pentru care nu au încă un copil este pentru că „Nu vrea Dumnezeu”.

„Pe de altă parte, principalele cauze de infertilitate feminină identificate de medici sunt probleme la nivelul trompelor uterine (23%), probleme la nivelul uterului (22%), endometrioză (17%), rezerva ovariană redusă (15%). Dintre cele de natură masculină identificate de medici, problemele la nivelul spermogramei conduc detașat, cu un procent de 72%”, se mai menționează în studiul citat.

Studiul a fost realizat în perioada aprilie-mai 2018, pe eşantion online, reprezentativ din punct de vedere sex si vârstă pentru populația din România, femei în limita de vârstă 25-45 ani, respectiv bărbaţi în limita de vârstă 25-60 ani, pe o bază totală de 3.331.