AFDPR: DETESTĂM alegerea în fruntea CSM a lui Adrian Bordea, urmaş al temutului general de Securitate Aron Bordea

AFDPR: DETESTĂM alegerea în fruntea CSM a lui Adrian Bordea, urmaş al temutului general de Securitate Aron Bordea

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, Octav Bjoza, îşi exprimă indignarea faţă de alegerea în fruntea CSM a lui Adrian Bordea, despre care spune că este fiul fostului general de Securitate Aron Bordea.

“Constatăm cu stupoare cum în aceleaşi funcţii continuitatea a fost asigurată de urmaşii acestora. Detestăm alegerea în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii a domnului Adrian Bordea, urmaş al temutului General de Securitate ARON BORDEA. Aceasta explică criza morală în care se zbate România, criză care are ca finalitate sărăcia fără margini în care trăieşte majoritatea populaţiei. Foştii deţinuţi politici şi deportaţi, supravieţuitori ai închisorilor şi lagărelor de exterminare condamnaţi în urmă cu 50-60 de ani, ne simţim în ultimii 4-5 ani mai umiliţi decât oricând. Nu acuzăm copiii comuniştilor (securişti, activişti, miliţieni, procurori, judecători) pentru faptele comise de părinţii lor, spre deosebire de modul în care s-au comportat aceştia faţă de noi. Ne întrebăm pe bună dreptate dacă dintre miile de magistraţi şi procurori nu s-a găsit nimeni fără să aibă legături cu fostul aparat represiv şi nici cu actuala clasă politică, pentru a-şi păstra totala independenţă în aplicarea actului de justiţie? Nu de alta, dar n-am vrea să contrazicem zicală românească: 'Aşchia nu sare departe de trunchi!'”, se spune într-un comunicat de presă al AFDPR. CITEŞTE ŞI:

  • LIPSĂ DE TRANSPARENȚĂ. Fostul vicepreședinte al CSM, judecătorul Adrian Bordea, și-a anunțat candidatura la președenția CSM! Controversele