Editura Evenimentul si Capital

Afaceristul George Stanciu, zis “Mardare”, noul Ghiță de Ploiești

Sebastian Ghiţă si George Stanciu
Autor: | | 2 Comentarii | 4336 Vizualizari

Se pare că vremea lui Sebastian Ghiță a apus la Ploiești, pentru că din urmă vine un personaj care și-a dorit dintotdeauna să ajungă să controleze totul în orașul prahovean: George Stanciu, zis “Mardare”.

Proiectat în lumea bună din Ploiești de fostul său socru, Emil Capotă, actual vicepreședinte al ANRE, încet-încet, Stanciu tinde să devină noul Sebastian Ghiță al Ploieștiului. Și el a trecut de la afaceri cu instituțiile publice prahovene (prin intermediul societăților pe care le deține sau pe care le controlează) la ținte mult mai înalte: să-și impună propriul primar în fruntea orașului. E vorba de Cristian Ganea, candidatul PSD la primărie. Tânărul „Mardare”, personaj ajuns și în paginile publicațiilor de scandal prahovene din cauza aventurilor sale amoroase, se vrea șeful Ploieștiului. Sursele noastre spun că se bazează pe sprijinul unor persoane influente din instituții importante, cu ajutorul cărora încearcă să distrugă orice posibil concurent.

• Cine este Mardare? George Stanciu, mai cunoscut în anumite medii din Ploiești drept “Mardare”, este susținătorul din umbră al candidatului PSD la Primăria Ploiești, Cristian Ganea, de la care speră să obțină avantaje dacă va ajunge să ocupe fotoliul de primar al municipiului. De altfel, la 35 de ani, Mardare deține firme (în nume propriu sau prin interpuși, prieteni de-ai săi) care au avut întotdeauna de profitat de pe urma instituțiilor publice. Restaurantele, firmele de construcții edilitare sau de închiriere/subînchiriere de spații, societățile agricole și, mai nou, controlul asupra unei televiziuni locale (Wyl TV) și a unor publicații online (ziarulincomod, stopinfractori și Telegrama) l-au făcut pe George Stanciu să devină un al doilea Sebastian Ghiță al Ploieștiului, cu care de altfel are multe puncte comune. Ca și Ghiță în urmă cu 15 ani, George Stanciu și-a început afacerile în mod ciudat, sub ocrotirea fostului său socru, actualul vicepreședinte al ANRE. Majoritatea afacerilor lui Mardare au legături cu banii publici, tânărul afacerist din Ploiești beneficiind de protecție înaltă, așa cum el însuși se laudă. Dacă în cazul lui Ghiță erau suspecți fostul șef al Secției SRI Prahova (Păltânea) și, mai nou, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, astăzi, gruparea din jurul lui George Stanciu se laudă cu protecția ofițerilor SRI și a unui procuror care-i arată mare simpatie pe o rețea de socializare numindu-l ”fratele” lui. Despre prietenia dintre procuror și George Stanciu presa locală a consemnat și magistratul nu a negat nimic. Tot presa prahoveană a înșirat contractele care au curs cu instituțiile de stat spre firmele lui Stanciu, care au prosperat din bani publici. Mardare a ajuns, pe de altă parte, și moșier, pentru că vreme îndelungată a folosit terenurile agricole ale Primăriei Ploiești, date în concesiune uneia dintre societățile subordonate Consiliului Local Ploiești, care acum trebuie să se întoarcă la municipalitate, după o decizie a Curții de Conturi.

• Noua țintă – Ganea primar!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate