AEP: Numărul alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale permanente pentru alegerile de duminică e 18.284.326

AEP: Numărul alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale permanente pentru alegerile de duminică e 18.284.326

Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) a informat sâmbătă că, la data de 31 octombrie 2014, dată limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie, numărul total al alegătorilor înscriși pe liste este 18.284.326 alegători.

"Foarte important este faptul că, față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.284.326 alegători (18.296.567 cetățeni români cu drept de vot înscriși în listele electorale permanente la data de 14 octombrie 2014, valabile pentru 2 noiembrie)", precizează AEP, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Instituția afirmă că diferențele ( de 12.241 de alegători în minus-n.r.) "apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a importurilor de date programate de la Direcția pentru Evidența Persoanelor din cadrul MAI".

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește, în comunicatul citat, faptul că, potrivit art. 26 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral.

Ne puteți urmări și pe Google News

Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român.

Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie a fost 31 octombrie 2014.

Cifrele cu alegătorii repartizați pe secții de votare pot fi consultate accesând secțiunea dedicată delimitării și numerotării secțiilor de votare pentru alegerea Președintelui României din data de 2 noiembrie 2014 de pe pagina de internet a AEP, www.roaep.ro.