Editura Evenimentul si Capital

Autoritatea Electorală Permanentă cere retragerea bannerelor electorale

Ce afișe sunt permise (foto: dcnews.ro)
Autor: | | 1 Comentarii | 228 Vizualizari

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cere competitorilor electorali să retragă materialele de promovare care contravin prevederilor legale, cel mai târziu până la data începerii campaniei electorale.

În contextul începerii, la data de 6 mai 2016, a campaniei electorale aferente alegerilor locale din 5 iunie 2016, AEP reaminteşte că singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada campaniei sunt: afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj; materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală; publicitate în presa scrisă; materiale de propagandă electorală online; broşuri, pliante şi alte materiale tipărite. 

Conform unui comunicat AEP, nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni, şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei. 

"Trebuie să precizăm că activităţile de promovare la care pot recurge entităţile politice au fost împărţite de către legiuitor în două categorii: acţiuni de publicitate politică şi acţiuni de publicitate electorală, delimitate sub aspect temporal în raport cu data alegerilor. Dacă până la data începerii campaniei electorale, competenţele AEP prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale se reduc strict la verificarea legalităţii surselor de finanţare pentru activităţile de publicitate politică, începând cu data de 6 mai, instituţia noastră este îndrituită să aplice prevederile legislaţiei electorale, care conţine reguli stricte referitoare la formatul materialelor de propagandă electorală, locul în care acestea pot fi amplasate şi competenţa birourilor electorale de circumscripţie privind modul de desfăşurare a campaniei electorale", se arată în comunicat.

Potrivit Legii 334/2006, republicată, se interzice competitorilor politici să utilizeze în campania electorală bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate