Adrian Năstase cere instanţei contopirea pedepselor din cele două condamnări definitive. Cand va fi eliberat fostul premier

Adrian Năstase cere instanţei contopirea pedepselor din cele două condamnări definitive. Cand va fi eliberat fostul premier

Fostul premier Adrian Năstase cere Tribunalului Bucureşti, prin avocaţii săi, contopirea pedepselor primite prin cele două condamnări definitive, instanţa urmând să judece solicitarea prin prisma noilor coduri, pentru că dosarul are primul termen de judecată la începutul lunii februarie.

Avocaţii lui Năstase au introdus miercuri, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor în dosarele cunoscute ca "Trofeul Calităţii" şi "Zambaccian".  În urma judecării acestei cereri, fostul premier ar putea primi un spor de pedeapsă, după contopirea efectivă a pedepselor.

  • DOSARUL ”ZAMBACCIAN”. Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare: "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă!" Fostul premier a fost încarcerat la Rahova

Cazul va fi judecat potrivit prevederilor din noile coduri, cel penal şi cel de procedură penală, termenul stabilit pentru debutul dezbaterilor fiind în 3 februarie. Noile coduri intră în vigoare la 1 februarie.

Instanţa supremă i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, în seara acelei zile, la Penitenciarul Rahova.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Patru ani cu executare pentru "termopane"

Fostul premier ar putea să execute mai puţin de un an de închisoare, după condamnarea la patru ani în dosarul "Zambaccian", el putând cere eliberarea condiţionată după 16 luni, din care i-ar putea fi scăzute cele opt luni de detenţie din dosarul "Trofeul calităţii", arătau atunci avocaţii acestuia.

Ar rezulta, astfel, patru ani de închisoare, cu posibilitatea ca judecătorul care va analiza cererea de contopire a pedepselor să aplice, dacă va considera necesar, un spor de pedeapsă.