Editura Evenimentul si Capital

Adormirea Maicii Domnului. Ce NU ai voie să faci în această SFÂNTĂ ZI

Autor: | | 3 Comentarii | 4192 Vizualizari

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, unul din cele 12 praznice împărătești ale Bisericii Ortodoxe, sau Sfânta Mărie este sărbătorită pe 15 august de toți românii.

Sfânta Maria este una dintre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului. În această zi sărbătorim moartea și îngroparea Maicii Domnului și mutarea ei la cer. Iată ce NU ai voie să faci în acestă zi sfântă, cu o semnificație aparte la noi în țară.

  • Nu se spală rufe!  Se spune că cine spală haine va avea parte numai de ghinioane toată viaţa.
  • Nu ai voie să te tunzi! Se spune că atât bărbaţii, cât şi femeile nu au voie să se tundă. Cei care o vor face şi aruncă părul la gunoi riscă să chelească.
  • Nu este bine să stai cu uşa închisă de Sfânta Maria. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creştinilor pentru a împărţi harul sau divin.
  • Nu e bine să te scalzi. Se spune că în această zi nu e bine să te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi "lovit" de soarta.

Stropul de istorie 

Despre Maica Domnului arhimandritul Ilie Cleopa spune că Biserica Ortodoxă o cinstește mai mult decât pe toți sfinții și îngerii, dar totuși nu i se aduce slujire ca lui Dumnezeu. Cinstirea care i se dă se numește preacinstire (supravenerare), și această preacinstire i se cuvine pentru ca ea este Maica lui Dumnezeu, nu numai o "prietenă" a Lui, asemenea celorlalți sfinți. De aceea se spune în cântarea bisericească (axionul): "Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii".

Cea mai puternică rugăciune vindecătoare! Spune-o de Sfânta Maria şi te va scăpa de orice boală

Ea este mai presus decât sfinții și îngerii, deoarece și îngerii și oamenii i se închină. Astfel, i s-a închinat ei Arhanghelul Gavriil, la Buna Vestire (Luca 1, 28-29), și în același fel i s-a închinat și Sfânta Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul (Luca 1, 40-43). Însăși Sfânta Fecioară spune, prin înțelegere Dumnezeiască, că pe ea o vor ferici toate neamurile: "Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile, că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic..." (Luca 1, 48-49), adică cinstirea ei este voită de Dumnezeu. (vol. "Călăuză în credința ortodoxă")

Mutarea Maicii Domnului din această lume, adormirea sa, căci nu despre o moarte ci despre o adormire vorbesc părinții Bisericii, adică fără durerile morții, s-a întâmplat după mai mulți ani de la evenimentul Înălțării Domnului, care a avut loc pe Muntele Măslinilor.

Cine este SFÂNTUL care tocmai intrat în calendarul ORTODOX român

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate