Adolescentul AMENINŢAT cu moartea după ce a purtat TRICOLORUL românesc de Ziua Maghiarilor a depus plângere penală: Am fost înjurat şi huiduit

Adolescentul AMENINŢAT cu moartea după ce a purtat TRICOLORUL românesc de Ziua Maghiarilor a depus plângere penală: Am fost înjurat şi huiduit

Cosmin, un adolescent, în vârstă de 15 ani, din Sfântu Gheorghe, a fost ameninţat cu moartea de către mai mulţi colegi maghiari după ce s-a pozat îmbrăcat în tricolorul românesc de Ziua Internaţională a Maghiarilor, în centrul oraşului. Cei care l-au ameninţat pe Cosmin au primit însă replici chiar de la colegi maghiari care le-au atras atenţia că nu e normal să aibă astfel de discuţii.

Click pentru a vedea mesajele cu ameninţarea cu moartea, dar şi de susţinere primite de Cosmin Tânărul care a fost ameninţat după ce a postat o imagine cu tricolorul românesc a depus, marţi dimineaţă, o plângere penală la sediul poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe. Cosmin a depus plângere penală pe numele unor persoane pe care nu le cunoaşte, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, a declarat, pentru gândul, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Nicoleta Marin. Ce spune adolescentul despre gestul său Cosmin a primit 900 de comentarii pentru imaginea postată, care a fost distribuită de 170 de persoane.  "Pot să îşi arate iubirea faţă de ţară, dar ei vor autonomie, ne vor pământul, acolo e linişte, aici e un punct fierbine (aşa îl simt eu), ne vor pământul, atât timp cât eu de 1 Decembrie am fost înjurat şi huiduit...no offense, dacă ei nu oferă respect...nici eu nu le ofer, m-am săturat de situaţia asta, mă simt străin", comentează Cosmin C.

Ziua Internaţională a Maghiarilor s-a derulat fără incidente în toate oraşele din Transilvania unde comunităţile maghiare au organizat manifestaţii publice. Un singur incident, petrecut cu mai multe zile înainte la Târgu Mureş, a agitat spiritele şi a dus la interzicerea accesului unor extremişti maghiari pe teritoriul României.

  • EXCLUSIV. Ținutul Secuiesc, așa cum nu îl vezi niciodată la TV. Ce fac ungurii în Mureș și Harghita FOTOREPORTAJ

Adolescentul din Sfântu Gheorghe a reuşit să stârnească reacţii aresive pe reţeaua de socializare Facebook, după ce a postat pe internet o fotografie în care aparea îmbrăcat în tricolorul românesc de Ziua Maghiarilor. În imagine, băiatul, pe nume Cosmin, apare cu spatele la mulţimea  maghiară care sărbătorea în centrul oraşului, scrie dantanasa.ro. 

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Citiţi mai mult: Cel mai rău lucru pe care îl pot face românii de 15 martie, Ziua Internațională a Maghiarilor

Cosmin a făcut poza de Ziua Maghiarilor şi tot atunci a pus-o pe contul de Facebook ca poză principală, lucru care a stârnit reacţii deplasate din partea unor ”prieteni” de etnie maghiară care i-au răspuns, în maghiară, cu mesaje care se pot interpreta ca ameninţări grave. Fotografia lui a fost intens comentată pe reţeaua de socializare, iar mulţi l-au judecat pentru gestul său. Mai mult, câţiva colegi unguri l-au ameninţat cu moartea.

  • Citiţi mai mult: VIDEO. Extremiștii de la Jobbik, cercetați pentru FINANȚĂRI din Rusia și Iran. NEONAZISTUL Vona Gabor a fost printre cei care au făcut SCANDAL la Târgu Mureş

Reacţiile unor colegi maghiari

David Laszlo: Azt hiszem ,hogy te megérdemelsz egy kurva nagy verést!” Traducere din limba maghiară: ”Cred că tu meriţi bătăi ca la carte”  ”Attila Csoma: Jézus Isten ha ezt valamelyik magyar meglátta volna… simán koporso.” Traducere din limba maghiară: ”Isuse, Doamne! ... Dacă l-ar fi văzut vreun ungur .. sigur sicriu…”Sanci Kanyó: Azért ne öljétek meg :))) Hazamegyek én is meg akarom potyolni :)))))))))” Traducere din limba maghiară: ”Dar să nu îl omorâţi, ajung acasă și vreau să îl scutur puțin.”  

”Deák Attila-Csongor: Szórakozni úgy látom majd Brassóba kell járj =)) , vagy Vajnafalvára” Traducere din limba maghiară: ”Cred că de-acum te vei distra în Brașov sau în Voinești”.

  • Citiţi mai mult: Cum își fac rău maghiarii singuri când răcnesc după autonomie

Nu înteleg de ce nu puteti trăi în pace?”

Nu toţi prietenii săi virtuali maghiari au reacţionat agresiv la adresa lui. Unii au încercat să aplaneze conflictul apărut, spunând celor care se ceartă că nu e bine ce fac. Eva Kinga Olteanu - Mai, de ce nu vă gânditi, suntem oamenii, nu animale... fiecare om are prieteni romani sau unguri...nu înţeleg de ce nu puteţi trăi în pace?.. Şi, apropo, şi tiganii sunt oameni, doar că au altă culoare de piele..." Kadar Zoltan Nu vedeţi că numai politicienii fac toată treaba asta?? Ca să vă atragă atenţia de la adevăratele probleme ale Romaniei. Cosmin nu e singurul copil ameninţat cu moartea pentru tricolor A nul trecut, Sabina Ioana, o adolescentă, a fost ameninţată cu moartea după ce de Ziua Maghiarilor a venit la şcoală cu o bentiţă cu tricolorul românesc. Gestul ei ai mult prea îndrăzneţ pentru colegii maghiari, care au criticat-o. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată
  • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
  • Universitatea Harvard a anunţat o descoperire EPOCALĂ, prevazută de EINSTEIN: Sfântul Graal al cosmologiei

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire controversată. Cui îi aparţine CRANIUL de EXTRATERESTRU / GALERIE FOTO
  • Jacky Kennedy în ţinută de PLAJĂ, într-un SELFIE de acum 60 de ani | FOTO
  • MISTERELE ISTORIEI: De la Triunghiul Bermudelor, la Giulgiul din Torino | GALERIE FOTO